1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Japanin poliisi löysi kadoksissa olleen ugandalaisurheilijan

Painonnostaja Julius Ssekitoleko ehti olla kadoksissa neljä päivää. Hän oli jättänyt joukkueellen viestin, jossa kertoi haluavansa löytää töitä Japanista.

Julius Ssekitoleko katosi Izumisanon kaupungista ja löytyi noin parin sadan kilometrin päästä Mien prefektuurista. Kuva: Getty Images

Japanin poliisi on löytänyt ugandalaisen painonnostajan Julius Ssekitolekon, joka katosi viime perjantaina olympialaisiin valmistautuvan maajoukkueen harjoitusleiriltä Izumisanon kaupungista. Ssekitoleko oli kertonut jättämässään viestissä, ettei halua palata Ugandaan, vaan työskennellä ja asua Japanissa.

Osakan poliisi kertoi uutistoimisto AFP:lle, että se on löytänyt miehen Mien prefektuurista.

– Hänellä oli oma henkilöllisyystodistuksensa ja kertoi, kuka oli. Emme ole varmoja, mihin hänet pitäisi lähettää, joukkueensa luo vai suurlähetystöön, poliisista todettiin.

Ssekitolekon katoaminen huomattiin, kun hän ei ilmestynyt koronatestiin, eikä häntä löydetty hotellihuoneestaan. 20-vuotias urheilija oli vasta äskettäin saanut tietää, ettei hän voikaan osallistua Tokion kisoihin maakiintiöiden takia.

Ssekitolekon oli nähty astuneen perjantaiaamuna Nagoyan junaan. Poliisin mukaan urheilija oli matkustanut Nagoyasta läheiseen Gifun prefektuuriin, ennen kuin matkasi etelään Mien prefektuuriin.

Kun Ugandan delegaatio saapui Japaniin viime kuussa, joukkueen valmentaja antoi positiivisen koronatuloksen. Myöhemmin toinen joukkueen jäsenistä antoi positiivisen testituloksen. Japaniin saapuvien urheilijoiden pitäisi noudattaa erittäin tiukkoja sääntöjä, heidän liikkumistaan on rajoitettu ja heidän pitäisi käydä säännöllisesti koronatesteissä.

Lue myös:

Tokiossa viikko ennen olympialaisten alkua kadonnut Ugandan painonnostaja jätti jälkeensä terveiset vaimolleen – haluaa työskennellä Japanissa