1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Maajoukkuepakki Uronen siirtyy Ranskan liigaan

Jere Uronen on pelannut viime kaudet Belgiassa ja voitti kaksi vuotta sitten maan mestaruuden.

Jere Uronen on pelannut Suomen maajoukkueessa vuodesta 2012 lähtien ja oli mukana myös Huuhkajien EM-joukkueessa. Kuva: All Over Press / Juha Tamminen

Suomen jalkapallomaajoukkueen runkomiehistöön kuuluva puolustaja Jere Uronen, 27, on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Ranskan pääsarjaseura Brestin kanssa. Seura kertoi asiasta sivustollaan tiistaina.

Uronen pelasi viisi viime kautta belgialaisseura Genkissä ja voitti Belgian mestaruuden 2019. Seuraavalla kaudella Uronen nähtiin myös Mestarien liigassa.

TPS-kasvatti Uronen pelasi Genkiä ennen Ruotsin liigan Helsingborgissa. Maajoukkueessa hän on pelannut vuodesta 2012 lähtien 52 ottelua ja esiintyi kesän EM-lopputurnauksessa Suomen kaikissa kolmessa pelissä avausmiehistössä.

Brest oli viime vuonna Ranskan Ligue 1:ssä 17:s eli viimeinen sarjapaikkansa suoraan säilyttänyt joukkue. Uuden kauden Brest aloittaa 8. elokuuta vierasottelulla Lyonia vastaan.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös:

Glen Kamaran Rangers saattaa kohdata HJK:n – helsinkiläisille kiinnostava arpa Mestarien liigassa

Linda Sällström palaa kotimaan kentille suurena esikuvana – tärkeä ero harjoittelussa voi siivittää maalitykin entistäkin parempaan iskuun