1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

JyPK:n taistelu jäi ilman palkintoa – Honka hilautui voitollaan HJK:n kantaan

FC Honka kesti ennakkosuosikin paineet ja piti pisteet kotonaan jalkapallon Kansallisen liigan illan ainoassa ottelussa.

Eveliina Parikka vastasi Hongan avausmaalista. Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

FC Honka oli jälleen JyPK:a parempi, kun joukkueet kohtasivat tiistai-illan ainoassa Kansallisen liigan ottelussa. Honka voitti JyPK:n Espoossa 2–0 (1–0) ja kavensi eron liigassa neljäntenä olevaan HJK:hon yhteen pisteeseen. Viidenneksi nousseella Hongalla on vielä yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Klubilla.

Kotijoukkue hallitsi avausjaksoa ja painostus palkittiin 27. minuutilla. Eveliina Parikka pääsi laukomaan loistavasta paikasta pallon yläriman kautta maaliin. Vain hetkeä aiemmin Hongan Milla Punsaria oli rikottu rangaistusalueella, ja siitä olisi voitu tuomita rangaistuspotku, mutta Parikka ehti viimeistellä ensin.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa sarjajumbona majaileva JyPK ei saanut yhtään laukausta kohti espoolaisten maalia, mutta tällä kertaa tilanne oli toinen. Jyväskyläläiset paransivat peliään toisella jaksolla ja vartin pelin jälkeen JyPK:llä oli mainio paikka tasoitukseen. Sofia Manner Hongan maalilla torjui kuitenkin Aada Törrösen vedon.

JyPK:n takaa-ajo sai tylyn päätöksen, kun Hongalle tuomittiin ottelun loppuminuuteilla rangaistuspotku Jasmin Leppiojan kaaduttua rangaistusalueella. Nanna Leivonen JyPK:n maalilla aavisti hyvin, mutta Inka Kaivolan veto upposi alakulmaan ja maali varmisti Hongalle voiton.

Honka-JyPK-ottelu oli alun perin vuorossa liigan 11. kierroksella, mutta sitä jouduttiin siirtämään koronaviruksen takia. Viikonloppuna Kansallisessa liigassa on neljä ottelua, jossa kohtaavat muun muassa sarjakakkonen TiPS ja sarjakolmonen Åland United.

Lue myös:

Sarjakärki KuPS tyylitteli voiton HJK:n vieraana – Kuopiolaisten puolustus himmensi maajoukkuetähti Linda Sällströmin