1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Otto Virtanen eteni jatkoon Tampere Openissa – tennissuuruus Borgin poika putosi heti avauskierroksella

Otto Virtanen pääsi tenniksen Tampere Openin pääsarjaan villillä kortilla.

Otto Virtanen kertoi saaneensa lisää energiaa kotiyleisön kannustuksesta. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Otto Virtanen ammensi tiistaina tenniksen Tampere Openissa voimaa voitetusta katkaisupelistä. Kakkoserän katkopelin voittanut Virtanen voitti päätöserän näytöstyyliin ja nappasi Ranskan Arthur Cazauxia vastaan miesten kaksinpelin jatkopaikan 3–6, 7–6 (7–5), 6–2.

Karsinnoista pääsarjaan yltänyt 18-vuotias Cazaux oli avauserässä kaksi vuotta vanhempaa Virtasta askeleen edellä. Toinen erä eteni tasatahtiin, kunnes Virtanen vei katkaisupelin. Villillä kortilla pääsarjaan selviytynyt Virtanen teki syötönmurron päätöserässä kahdesti.

Virtanen totesi ottelun jälkeen, että hänellä oli ensimmäisessä erässä vaikeuksia päästä hyvään rytmiin.

– Vastustaja pelasi hyvin ja tasaisemmin kuin minä. Toisessa erässä löysin pelini, eli sopivan balanssin kovien lyöntien ja kierteiden kanssa. Myös syöttö alkoi kulkemaan hyvin, Virtanen kommentoi tiedotteessa.

Suomalaispelaajaa kovasti kannustanut kotiyleisö sai Virtaselta myös kehut. Hän oli odottanut turnausta paljon, sillä viime vuonna Tampere Open jouduttiin perumaan ja vuonna 2019 Virtanen joutui olemaan sivussa kyynärpäävamman takia.

– Tämä oli paras mahdollinen kaksinpelidebyytti. Varsinkin toisen erän lopussa pääsin hyvään pelirytmiin ja hurmokseen, joka jatkui läpi kolmannen erän. Taistelin koko ottelun ajan jokaisesta pisteestä.

Virtanen kohtaa toisella kierroksella Argentiinan Guido Andreozzin.

Tennissuuruus Björn Borgin poika Leo Borg pelasi isänsä valvovien silmien alla, mutta se ei 18-vuotiasta ruotsalaista auttanut. Argentiinan Nicolas Kicker takoi voittoon tylyin lukemin 6–3, 6–0.

Lue myös:

Björn Borgin poika Leo mukana Tampereen kovatasoisessa turnauksessa – tennislegenda vitsaili, etteivät meriitit paina perheessä