1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. pesäpallo

Pesäpallon tähtipelaaja jäi kiinni rattijuopumuksesta – seura uskoi alkoholiongelmien jääneen jo taakse

Kolme Suomen mestaruutta voittanut Vimpelin Vedon Mikko Kanala jää vähintään kuukauden mittaiselle sairaslomalle. Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakanniemi uskoo, että Kanala nähdään vielä pelikentillä.

Mikko Kanala on Vimpelin Vedon parhaimpia pelaajia. Kuva: Lehtikuva

Vimpelin Vetoa edustava Superpesiksen kolminkertainen etenijäkuningas Mikko Kanala, 29, on jäänyt kiinni rattijuopumuksesta. Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi vahvistaa asian Yle Urheilulle. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

– Kuulemani mukaan näin on tapahtunut, Lakaniemi sanoo Yle Urheilulle.

Kanala julkaisi maanantaina Instagram-tilillään päivityksen, jossa hän kertoi painineensa alkoholiongelmien kanssa lähes kymmenen vuoden ajan. Kanala myös sanoi, ettei häntä nähdä enää pelikentillä.

– Olen pettynyt itseeni. Sain ulkopuolista apua, mutta eipä se tiikeri pääse raidoistaan, Kanala kirjoitti.

Kanala ei ole vastannut Yle Urheilun haastattelupyyntöön.

Vimpelin Veto julkaisi asiasta keskiviikkona tiedotteen, jossa se kertoi Kanalan jäävän toistaiseksi sivuun seuran toiminnasta. Tiedotteen mukaan Kanala on vähintään kuukauden ajan sairaslomalla henkilökohtaisten syiden vuoksi.

– Kadun tapahtuneita asioita ja pyydän anteeksi joukkueelta, seuralta ja faneilta. Tarvitsen nyt tauon pesäpallosta ja haluan saada apua ongelmaani, Kanala kommentoi tiedotteessa.

Seura kertoo tiedotteessaan seisovansa pelaajiensa tukena myös vaikeina aikoina.

– Emme jätä Mikkoa yksin, vaan annamme mahdollisuuden tarvittavan avun saamiseen. Teemme parhaamme ollaksemme hänen tukenaan nyt ja jatkossa, Lakaniemien allekirjoittamassa tiedotteessa sanotaan.

Veto piti Lakaniemen mukaan jatkotoimenpiteisiin liittyen palaverin tiistai-iltana. Palaveriin osallistui pelaaja, joukkueen lääkäri sekä seuran johtokunnan jäseniä.

– Kyllähän me ohjaamme tarvittaessa Kanalan hoitoon, Lakaniemi sanoo tulevaisuudesta.

"Hän jatkaa uraa ihan varmasti"

Puheenjohtaja myös uskoo keskustelujen perusteella, että Kanala jatkaa kaikesta huolimatta Vedon pelipaidassa, vaikka pelaaja viittasikin päivityksessään uran olevan ohi.

– Hän jatkaa uraa ihan varmasti. Uskon, että hän pääsee tästä yli. Mikko saa seuralta kaiken mahdollisen tuen, jota hän tarvitsee. Tässä seurassa ketään ei jätetä oman onnensa nojaan.

Lakaniemen mukaan seurassa ollaan oltu tietoisia Kanalan aiemmista ongelmista alkoholin kanssa.

– Luulimme, että niistä on päästy ja kaikki olisi kunnossa. Tämä tuli kyllä yllätyksenä, Lakaniemi kommentoi.

– Ainakin urheilijan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella tuntuu siltä, että asiat järjestyvät, Lakaniemi tuumii tulevaisuudesta.

Mikko Kanala on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta ja yhteensä 10 SM-mitalia. Viimeisimpänä mestaruusvuonna 2017 Kanala valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, minkä lisäksi hän on pelannut kaikkiaan seitsemän kertaa Itä–Länsi-arvo-ottelussa.

Kanala on lukeutunut myös tällä kaudella Vedon parhaimpiin pelaajiin. Superpesiksessä tällä kaudella toiseksi eniten juoksuja tuonut Kanala pitää myös kärkilyöntitilastossa kahdeksatta sijaa.

Juttua täydennetty 21.7.2021 klo 12.27 Vimpelin Vedon tiedotteella.

Lue myös:

Pesu ja Hacklin nostivat KPL:n Kiteellä suosta – "Eihän me saatu alussa lyöntien lisäksi heittojakaan kiinni"

Jymy-Jussit sai helpotusta Superpesiksen kellariosaston taistelussa – "Tilannemäärämme oli kesän isoin"

Vimpelin Vedon kotitaika Saarikentällä kesti vuoden ja viikon