Hyppää sisältöön

Vuoden 2032 kesäolympialaiset on myönnetty Australiaan

Kansainvälinen olympiakomitea tiedottaa, että tulevat 2032 vuoden olympialaiset ja paralympialaiset järjestetään Brisbanessa. Brisbanesta tulee ensimmäinen kaupunki sitten Los Angelesin 1984, jolle kisat ovat myönnetty yksimielisesti ilman haastajia.

Australian olympiakomitea julkisti viikko sitten suorituspaikat tuleviin olympialaisiin Brisbanessa. Kuva: 2021 Getty Images

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on myöntänyt vuoden 2032 kesäolympialaiset Australian Brisbanelle.

Brisbanesta tulee ensimmäinen kaupunki sitten Los Angelesin ja vuoden 1984 kisojen, jolle kisat ovat myönnetty yksimielisesti ilman haastajia. Intian Ahmedabad, Indonesian Jakarta ja Qatarin Doha olivat kaikki vakavasti kiinnostuneita kisojen järjestämisestä, mutta KOK:n johtokunta ei kannattanut yhtäkään niistä kisaehdokkaaksi.

– Tämä on suuri ja erittäin ylpeyttä antava päivä Australialle. Olemme valmiita sitoutumaan palvelemaan olympiakisojen ideoita ja tavoitteita, Australian olympiakomitean puheenjohtaja John Coates kertoo järjestön tiedotteessa.

Brisbane sijaitsee Australian itärannikolla Queenslandin osavaltiossa. Se on maan kolmanneksi suurin kaupunki.

Brisbane sai heinäkuun alussa KOK:n johtokunnan muodollisen hyväksynnän kisäisännyydestä. Siitä tulee kolmas australialaiskaupunki, missä kisat pidetään. Aiemmin olympiakaupunkeina ovat toimineet Melbourne vuonna 1956 ja Sydney vuonna 2000.

Australiasta tulee valinnan myötä toinen maa Yhdysvaltojen lisäksi, joka on saanut kolmet kesäolympialaiset kolmeen eri kaupunkiin.

Lue myös:

Ari-Pekka Liukkonen ja Satu Mäkelä-Nummela kantavat Suomen lippua olympialaisten avajaisissa

Koronatartunnat leviävät Tokiossa – olympiapomon mukaan kisojen peruminen viime hetkellä on mahdollista

Yle Urheilun Kesäkisat on aivan uudenlainen tapa nauttia olympialaisista – näin pääset virtuaaliselle saarelle, joka tarjoaa viihdettä ja hauskoja hetkiä koko perheelle