1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mestarien liiga

Roope Riski piti HJK:n jatkohaaveen elossa tappiosta huolimatta – "Malmön voittomaali kimpoili meikäläisen perseen kautta verkkoon"

Hyökkääjä Roope Riski teki tärkeän maalin Malmö FF:tä vastaan Mestarien liigan 2. karsintakierroksen avausosassa. Europelien suomalaisen maalihirmun osuman ansiosta Klubilla on yhä edelleen mahdollisuus edetä otteluparista jatkoon. 

Maaliruisku Roope Riski käytti ainoan paikkansa Malmö FF:ää vastaan 21. heinäkuuta. Kuva: AFP / Lehtikuva

HJK haastoi ennakkoluulottomasti keskiviikkona Malmö FF:n jalkapallon miesten Mestarien liigan toisen karsintakierroksen avausosassa, vaikka Ruotsin pääsarjan kärkijoukkue puristi onnekkaan maalin ansiosta 2–1-kotivoiton.

Klubin toiveet nousivat 68. minuutilla, kun Roope Riski karkasi vastahyökkäyksestä maalintekoon ja laukoi kliinisesti lukemat 1–1:een. Vain kuusi minuuttia myöhemmin HJK sai kylmää vettä niskaansa, kun EM-kisoissa pelannut tanskalainen Anders Christiansen laukoi vapaapotkusta pomppujen kautta 2–1.:een.

– Olosuhteisiin nähden ihan ok tulos, vastassa oli kuitenkin ihan laadukas vastustaja. Kova oli mekkala stadikalla, vaikka sinne sai kuulemma ottaa vain 5500 katsojaa. Oli se aikamoinen hornankattila, mutta minusta suoriuduimme hienosti. Tappio tietysti harmittaa. Ottelupari säilyi onneksi avoimena ensi viikkoon ja päästään tiistaina ratkomaan tämä ottelupari himamatsissa, tähdensi Roope Riski.

Malmö teki avausmaalinsa HJK:n kannalta harmittavasti ensimmäisen puoliajan lisäajalla Antonio Colakin lauottua pallon verkkoon. Paitsiokaan ei ollut tilanteessa kaukana.

– Vähän tyhmiin maaleihin kaaduimme tänään. Vastustaja sai ensin pukukoppimaalin vähän halvasti, ja sitten heidän voittomaalinsa kimpoili meikäläisen perseen kautta verkkoon. Nämä turhat, hölmöt takaiskut jäivät lähinnä harmittamaan. Enemmänkin olisi ottelusta ollut otettavissa, tuumi Roope Riski ja viittasi osaltaan Valencian ja Miro Tenhon tasoituspaikkoihin kamppailun lopussa.

Malmön riveissä Niklas Moisander teki debyytin päästyään kentälle 76. minuutilla.

Europelin maalitykki - Roope Riski

Roope Riski on onnistunut poikkeuksellisen hyvin europelien viimeistelyssä, kun puhutaan joko Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan karsintaotteluista. Tällä kaudella 29-vuotias turkulainen on pelannut HJK-paidassa 222 minuuttia UCL-karsintoja, eli vajaat kolme ottelua onnistuen maalinteossa peräti neljä kertaa.

Tätä ennen Roope Riskillä oli alla kolme kautta, joissa hän on pelannut myös europelejä ja mättänyt niissä vähintään maalin kautta kohden; SJK:ssa 2016-17 kaksi Mestarien liigakarsintamatsia (yksi maali) sekä TPS:ssä 2013-14 Eurooppa-liigassa kaksi karsintapeliä (yksi maali) ja TPS:ssä 2010-11 Eurooppa-liigan karsintaa yhteensä 60 minuuttia (yksi maalia).

Jos ynnää Roope Riskin saamat peliminuutit uran kaikissa euromatseissa, niin 642 minuuttia vastaa käytännössä seitsemän täyttä ottelua, joissa hän on heiluttanut vastustajan verkkoa seitsemästi, eli keskimäärin kerran per euro-ottelu. Tällainen tilasto on ainutlaatuinen suomalaiselta jalkapalloilijalta.

Roope Riski teki Mestarien liigan 1. karsintakierroksella kolme maalia FK Buducnostia vastaan heinäkuun alussa. Kuva: Lehtikuva

– Kun tulet tämmöiselle Malmön jalkapallostadionille, jossa on huikea meininki, niin onhan se hienoa ja samalla ihan ainutlaatuista. Vielä kun muutamat edellisvuodet ovat vierähtäneet ulkomailla (seuroilla ei europelejä), niin on pitkä aika, kun näitä on saanut pelata. Yritän vain nauttia joka hetkestä ja sen paikan tullen onnistua maalinteossa.

Joukkueet kohtaavat toisessa ottelussa Helsingissä 27. heinäkuuta. Otteluparin voittaja jatkaa Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle ja varmistaa paikan uuteen Konferenssiliigaan.

– Emme voi alkaa omassa kotiottelussa peruuttelemaan. Meidän on pelattava siellä enemmän vahvuuksillamme, mikäli aiomme mennä tästä jatkoon. Uskon ihan täysillä meidän mahdollisuuksiin kotona, vakuuttaa Roope Riski.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös

Niklas Moisander on Malmön mukana HJK:ta vastaan tärkeässä karsintaottelussa – "Tiedämme sen, että Klubi on parempi joukkue kuin Riika"