1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Mercedes: Hamiltonin ja Verstappenin kolarointi oli "väistämätöntä"

Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kolarointi Britanniassa on puhuttanut viime päivät formula ykkösten maailmassa.

Lewis Hamiltonin (kuvassa) ja Max Verstappenin kolarointi on herättänyt suuria tunteita. Kuva: Getty Images

Formula ykkösten sunnuntaisen Britannian GP:n kolari mestaruustaistelijoiden Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välillä on nostattanut tunteita viime päivät ja varsinkin väittelyitä siitä, kumpi tähtiajajista olikaan se suurempi syyllinen tapahtuneeseen.

Oli miten oli, Hamiltonin edustaman Mercedes-tallin kisainsinöörijohtaja Andrew Shovlin ei äimistynyt tapauksesta. Hamilton ja Verstappen ehtivät läheiseen taistoon tällä kaudella jo useasti ennen viime sunnuntaita, mutta nyt kontakti äityi jo merkittäväksi.

Shovlinin mukaan Verstappenin aggressiivisuus oli aiemmin pakottanut Hamiltonia perääntymään tiukoissa paikoissa. Sunnuntain kaltainen kolari oli kuitenkin lopulta "väistämätön".

– Jos katsoo (Britannian) sprinttikisaa ja varsinaisen kisan alkukierrosta, Lewisin oli koko ajan vetäydyttävä, jotta törmäykseltä vältyttäisiin. Max ajaa aggressiivisesti ja oli väistämätöntä, että joku kaunis päivä edessä on kolari, Shovlin totesi Autosport-sivustolla.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff äityi muistelemaan F1-historian aiempia yhteenottoja kahden tasaväkisen mestaruustavoittelijan välillä. Niistä kuuluisimpia ovat Ayrton Sennan ja Alain Prostin kolaroinnit vuosilta 1989 ja 1990.

– Kun kukaan ei anna periksi, näin voi käydä. Mutta tangoon tarvitaan kaksi, Wolff sanaili tyytyväisenä oman porukan voittoon, oli syyllinen sitten kuka vain.

Lue myös:

Lewis Hamilton todettiin syylliseksi kolariin, joka tuhosi Max Verstappenin kisan – Hamilton nousi viime hetkillä dramaattisen kisan voittoon

"Se oli epäkunnioittavaa" – Max Verstappen paheksui Hamiltonin toimintaa Silverstonen kolarissa, Mercedes-kuski kuittasi takaisin

Lewis Hamilton sai kovaa ryöpytystä Red Bull -leiristä: "Se oli likainen temppu – hänen takiaan Max oli 51 g:n törmäysvoiman onnettomuudessa"

F1-kilpailujohtaja puolustaa Hamiltonin rangaistusta – "Tapahtuneen seurauksia ei pidä arvioida"