Hyppää sisältöön

Yleisurheilun MM-mitalistille vuoden dopingpanna

Kansainvälisen yleisurheiluliiton etiikkaa valvova AIU on mätkäissyt Dohassa MM-pronssia juosseelle Alex Quinonezille vuoden dopingpannan olinpaikkatietoihin liittyvien rikkeiden takia. 

Alex Quinonez juhli Dohassa MM-pronssia vuonna 2019 Kuva: 2019 Getty Images

Kansainvälisen yleisurheiluliiton etiikkaa valvova AIU asetti aiemmin heinäkuussa Alex Quinonezin väliaikaiseen kilpailukieltoon, joka vesitti olympialaisiin jo valitun sprintterin mahdollisuuden kisata Tokiossa.

31-vuotiaan Quinonezin MM-pronssi oli yllätys Dohassa vuonna 2019. Se irtosi ajalla 19,98. Hänen ennätyksensä 200 metrillä on 19,87 samalta vuodelta. Lontoon olympialaisissa 2012 ecuadorilainen oli seitsemäs.

Quinonez ei olisi kuulunut tämän kauden tulosten valossa 200 metrin suosikkeihin olympialaisissa. Kesäkuussa hän kellotti kahdessa kisassa ajat 20,73 ja 20,83.

AIU:n mukaan Quinonez myönsi antidopingrikkomuksen kolmesta olinpaikkatiedon laiminlyömisestä viime vuoden kesäkuun ja tämän vuoden toukokuun aikana.

Pikajuoksijan kilpailukielto päättyy 24. päivä kesäkuuta 2022. Quinonezilla on vielä oikeus valittaa saamastaan kilpailukiellosta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS:iin.