Hyppää sisältöön

Ennätyskohussa uusi käänne: Sveitsiläisen sprintterin 100 metrin sensaatioaika häivytetty tilastoista

Sveitsiläisen Alex Wilsonin 100 metrin kohuaika on poistettu tilastoista. Wilsonin Yhdysvalloissa juoksemaa aikaa 9,84 ei pidetä mahdollisena.

Alex Wilson on pudonnut 100 metrin maailmantilastossa 418. sijalle. Kuva: All Over Press

Sveitsiläisen Alex Wilsonin juoksema 100 metrin sensaatioaika 9,84 on poistettu Kansainvälisen yleisurheiluliiton (World Athletics) tilastoista, kertoo sveitsiläislehti Tages-Anzeiger (siirryt toiseen palveluun).

Wilson juoksi hirmuaikansa viime sunnuntaina Yhdysvalloissa, mutta tulos on herättänyt suurta hämmennystä ympäri maailmaa. Aikaa ei ole pidetty mahdollisena, koska 30-vuotiaan Wilsonin aiempi kauden paras aika oli 10,38 ja aikaisempi ennätyksensä 10,08.

Jamaikalaissyntyisen Wilsonin 9,84-aika olisi Euroopan ennätys ja maailman tämän vuoden toiseksi kovin aika. Nyt aikaa ei ole enää tilastoissa ja Wilson on vajonnut 100 metrin maailmantilastossa 418. sijalle.

Wilsonin kerrottiin juosseen 1,9 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa. Tuulilukemaa epäillään kuitenkin virheelliseksi. Toisaalta on todettu, että lähetysjärjestelmä ei olisi täyttänyt virallisia sääntöjä.

Tutkimukset asiasta ovat yhä kesken ja periaatteessa on mahdollista, että Wilsonin aika voidaan vielä hyväksyä.

Wilsonin on määrä kilpailla 100 metrillä ja 200 metrillä pian alkavissa Tokion olympialaisissa. Tokion yleisurheilukilpailut pyörähtävät käyntiin 30. heinäkuuta.

Suomessa Wilsonin tapauksen tuoreimmista käänteistä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

.
.