Hyppää sisältöön

"Todella outo tulos" – katso, miten karmea töppäys aloitti heti historialliset maalijuhlat Tokion olympialaisissa

Hollanti ryöpytti Sambiaa Tokion olympialaisissa maalein 10–3. Hollannnin päävalmentaja Sarina Wiegman taivasteli ottelun käänteitä pelin jälkeen ja sanoi, että pelissä tapahtui outoja juttuja.

Hollanti teki olympiahistoriaa hurjalla ryöpytyksellään
Hollanti teki olympiahistoriaa hurjalla ryöpytyksellään

Tokion olympialaisten avajaiset pidetään perjantaina, mutta jalkapallossa ja softballissa otettiin varaslähtö kisoihin jo keskiviikkona. Heti avauspäivänä tehtiin myös olympiahistoriaa, kun Hollanti murskasi Sambian 10–3.

Koskaan aiemmin naisten jalkapallon olympiahistoriassa mikään joukkue ei ole tehnyt kymmentä maalia, eikä yhdessä ottelussa ole koskaan aiemmin myöskään tehty kolmeatoista maalia. Naisten jalkapallo on ollut kesäolympialaisten ohjelmassa vuodesta 1996 alkaen.

Hallitseva MM-hopeamitalisti Hollanti on ensimmäistä kertaa mukana naisten jalkapallossa olympialaisissa. Debytantti aloitti räväkästi, kun yhdeksännellä minuutilla Vivianne Miedema viimeisteli avausmaalin. Osuma oli seurausta Sambian maalivahdin Hazel Nalin karmeasta töppäyksestä.

Nali tuli rangaistusalueen ulkopuolelle ja yritti puskea palloa kauemmas maalista, mutta epäonnistui. Miedema pystyi helposti iskemään pallon maaliin. Englannin kentillä Arsenalin paidassa paljon maaleja takonut Miedema onnistui maalinteossa ottelussa peräti neljä kertaa. Vaikka Hollanti tekikin ottelussa kymmenen maalia, Sambia onnistui myös kolme kertaa eriskummallisten vaiheiden jälkeen.

Sambian kaikista maaleista vastasi hyökkääjäkapteeni Babra Banda.

Hollannin päävalmentaja Sarina Wiegman taivasteli ottelun jälkeen tapahtumia.

– Todella outo tulos. Tehdään kymmenen maalia erittäin keskinkertaista vastustajaa vastaan, Wiegman sanoi hollantilaiselle NOS:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Outoja juttuja tapahtuu ja päästetään kolme maalia. Teemme kymmenen maalia, mutta oli pakkoja useampaan osumaan. Loimme enemmänkin maalintekotilanteita, mutta joskus pelasimme liian lepsusti ja menetimme pallon. Voisimme parantaa.

Miehissä maaliennätys on Tanskan hallussa, joka voitti vuoden 1908 olympialaisissa Ranskan 17–1.

Kaiken Tokion olympialaisista lähetystietoineen löydät Yle Urheilun kisaoppaasta täältä.

Lue lisää:

Yhdysvaltojen supertähti kritisoi omiaan shokeeravan Ruotsi-tappion jälkeen: "Teimme vain tyhmiä juttuja" – brasilialaiset tekivät historiaa

Tokion olympialaiset alkoivat yllätystuloksella jalkapallossa: Yhdysvaltojen 44 tappiottoman ottelun putki katkesi, Ruotsi juhli voittoa

22-vuotias lastenkirjailija viilettää MM-kisojen mitaliehdokkaan kärjessä ja rikkoo maaliennätyksiä – Vivianne Miedema ei kuitenkaan koskaan tuuleta