1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Naisten Superpesis

Kirittäret jatkaa vakuuttavaa menoaan, Virkiä taipui kärkikamppailussa

Jyväskylän Kirittärien venytti voittoputkensa jo 13 ottelun mittaiseksi naisten Superpesiksessä. Lapuan Virkiä joutui taipumaan keskiviikon kärkiottelussa.

Jyväskylän Kirittärien kapteeni Eeva Mäki-Maukola. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Jyväskylän Kirittäret hallitsee naisten Superpesiksen runkosarjaa. Kirittärien voittokulku sai jatkoa keskiviikon kärkiottelussa Lapuan Virkiää vastaan. Kirittäret rynnisti vierasvoittoon 2–0 (5–1, 5–4)

Lapua karkasi toisella jaksolla jo 4–1-johtoon, mutta Jyväskylä näytti iskukykynsä ja nousi ohi viimeisessä sisävuorossaan. Laura Toikkasen lyönti ratkaisi Kirittärien 5–4-jaksovoiton ja sinetöi Jyväskylän 2–0-voiton Lapuasta.

Kirittäret ei ole hävinnyt tänä kesänä vielä yhtään ottelua. Nyt haavissa on jo 13 peräkkäistä voittoa eikä edes yhtään jaksotappiota. Etumatka sarjakakkoseen Porin Pesäkarhuihin on nyt kolme pistettä, kun porilaiset taipuivat Hyvinkään Tahkolle. Tahko oli kotikentällään Pesäkarhuja vahvempi 1–0 (4–4, 3–1).

Kirittärien kapteeni Eeva Mäki-Maukola listasi joukkueen kovimmat vastustajat, kun mestaruuskamppailu kiihtyy syksyllä.

– Lapua, Pori, Tampere ja Seinäjoki lienevät haastavimmat vastustajamme. Siis samat joukkueet kuin aiempinakin vuosina, Mäki-Maukola arvioi.

Jyväskylällä saattaa olla varaa lepuuttaa kärkipelaajiaan runkosarjan lopulla, jos meno jatkuu yhtä vahvana tulevillakin viikoilla.

– Katsotaan sitten runkosarjan lopulla, että miten paljon meillä on pisteitä ja pystymmekö huilauttamaan joitakin pelaajia. Vai pitääkö meidän vetää täysillä ihan runkosarjan loppuun saakka, Mäkimaukola ennakoi.

Sarjassa neljäntenä olevan Virkiän Kaisa Peräaho myönsi, että Kirittärien kukistaminen on haastavaa.

– Kyllähän Kirittäret pelaa hyvää pesäpalloa eikä heitä voiteta ihan läpsyttelemällä. Naisten Superpesiksen kärki on tällä kaudella tasainen, tilanne on siinä mielessä hyvä, Peräaho mietti.

Kirittäret ja Virkiä kohtaavat uudelleen jo perjantaina, silloin Jyväskylän Hippoksella.

Kirittärien ja Pesäkarhujen jälkeen sarjassa kolmantena oleva tamperelainen Manse PP haki 2–0-vierasvoiton Mynämäen Vesasta. Manse vei kamppailun jaksoin 6–5 ja 12–2.

Joensuun Maila kukisti Siilinjärven Pesiksen 2–0 (10–2, 12–5) ja Helsingissä Roihuttaret kärsi 0–2-tappion Seinäjoen Maila-Jusseille. Roihuttaret sai kyytiä jaksonumeroin 1–6 ja 0–9.

Eeva Mäki-Maukolaa ja Kaisa Peräahoa haastatteli Juhani Kukkasela.

Lue myös:

Jymy jyrää Tahkoa vastaan ja kotonaan

Pesäpallon tähtipelaaja jäi kiinni rattijuopumuksesta – seura uskoi alkoholiongelmien jääneen jo taakse