1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Uusi NHL-joukkue vuoti julkisuuteen ennen aikojaan – amerikkalaismedioiden listoilla mukana Joonas Donskoi

Seattle Krakenin joukkue piti julkaista vasta laajennusvaraustilaisuudessa Suomen aikaa varhain torstaina, mutta amerikkalaismediat kertoivat valinnoista jo keskiviikkoiltana.

Joonas Donskoi onnistui viime kaudella Coloradon paidassa. Kuva: 2021 NHLI / Getty Images

Uutistoimisto Reutersin mukaan useat amerikkalaismediat ovat vuotaneet uuden NHL-seuran Seattle Krakenin pelaajia julki ennen aikojaan. Uusi joukkue piti julkaista Suomen aikaa varhain torstaina kello 3.00 alkaen, mutta esimerkiksi arvostettu urheilumedia The Athletic on kertonut keskiviikkona illalla lähes kaikki 30 valintaa muista seuroista. (siirryt toiseen palveluun)

The Athleticin julkaisemalla listalla (siirryt toiseen palveluun) on myös yksi suomalaispelaaja: Coloradoa edustanut hyökkääjä Joonas Donskoi. Ennen joukkueen vuotamista julki spekulaatioiden kohteena oli suomalaisista myös Minnesotan maalivahti Kaapo Kähkönen, mutta Suomen aikaa iltayhdeksältä Kähkönen ei ollut amerikkalaismedioiden vuotamilla listoilla.

Seattle Kraken pystyy laajennusvaraustilaisuudessa nappamaan jokaisesta muusta NHL-joukkueesta yhden pelaajan paitsi tuoreimmasta laajennusjoukkueesta Vegas Golden Knightsista. Krakenin on valittava vähintään 14 hyökkääjää, 9 puolustajaa ja kolme maalivahtia.

Muut NHL-joukkueet pystyivät etukäteen suojaamaan osan pelaajistaan. Kraken ei voinut myöskään varata ensimmäisen tai toisen kauden NHL-pelaajia.

Koronaviruksen lyhentämästä kaudesta huolimatta Donskoi teki päättyneellä kaudella oman maaliennätyksensä NHL:ssä. Donskoi viimeisteli Coloradon paidassa 51 ottelussa 17 maalia ja antoi ohessa 14 maaliin johtanutta syöttöä.

Lue lisää:

Kommentti: Uusi NHL-joukkue valitsee pelaajansa – Kaapo Kähkönen todennäköisin suomalaisvalinta

NHL:ssä koettiin historiallinen hetki: pelaajalupaus Luke Prokop kertoi homoudestaan – "Haluan elää elämääni niin kuin itse haluan"

Granlund ja Donskoi ovat NHL:n uutuusjoukkueen saatavilla – Seattle Kraken valitsee pelaajansa tällä viikolla