1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

Tim Sparv palaa Veikkausliigaan – Huuhkajien kapteeni siirtyy HJK:n riveihin: "Hyviä vaihtoehtoja oli muutamia, mutta tämä oli minulle paras mahdollinen"

34-vuotias Sparv on tehnyt HJK:n kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Kokenut Suomen maajoukkueen kapteeni palaa kotimaan kentille yli vuosikymmenen mittaiselta ulkomaiden kierrokseltaan.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv palaa Suomen pääsarjaan. Kuva: Lehtikuva

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Tim Sparv palaa Veikkausliigaan. EM-kisoissa Suomea kipparoinut Sparv on solminut Helsingin Jalkapalloklubin kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. Sopimus sisältää option tulevasta kaudesta. HJK vahvisti siirron hetki sitten tiedotustilaisuudessaan.

Huuhkajien kapteeni palaa Suomen kentille lähes 13 vuoden mittaisen tauon jälkeen. Sparv on viimeksi edustanut Suomessa Vaasan Palloseuraa kesällä 2008, tuolloin tullessaan Vaasaan lainasopimuksella Ruotsin Allsvenskanin Halmstads BK:sta.

– Tuntuu tosi hyvältä palata Suomeen. Olen ollut yhteensä 18 vuotta ulkomailla, se on pitkä aika. Nyt oli oikea aika ja hetki tulla koti-Suomeen. Olen todella ylpeä, että saan edustaa Klubia tästä hetkestä eteenpäin, Sparv kertoo Yle Urheilulle.

– Minä, kuten kaikki muutkin pelaajat, ajattelin, että mikä olisi seuraava askel urallani. Tänä kesänä hyviä vaihtoehtoja oli muutamia, mutta tämä oli minulle ja myös perheelleni paras mahdollinen. HJK on seurana urheilullisesti kunnianhimoinen, ammattimainen ja se on henkisesti minulle hyvä paikka. Uskon, että viihdyn täällä, Sparv kertoo kesän siirtokuvioistaan.

Sparv ei halua kertoa tarkemmin tarjolla olleista seuravaihtoehdoista. Hänen mukaansa hänen vaihtoehtonsa olivat tällä kertaa paremmat, kuin viime kesänä.

Sparv on viimeksi seurajoukkuetasolla edustanut Kreikan Superliigassa pelaavaa AE Larissaa. 34-vuotias keskikenttäpelaaja edusti kreikkalaisseuraa ainoastaan yhden kauden. Hän myönsi avoimesti muun muassa Ylen Huuhkajien siivillä -ohjelmassa, että seuran toimintakulttuuri ei ollut hänen mielestään vaatimustason mukaista.

Sparv on urallaan aiemmin edustanut Hollannissa FC Groningenia, Saksassa Greuther Fürthia ja Tanskassa FC Midtjyllandia. Hän on Oravaisten Norvalla FF:n kasvatti ja pelasi Englannin Southampton FC:n akatemiassa neljä vuotta. Huuhkajien paidassa Sparv on pelannut yhteensä 83 A-maaottelua.

HJK:lle Sparvin hankinta on arvokas maajoukkuekapteenin suuren imagoarvon lisäksi. Hallitseva Suomen mestari tavoittelee tällä hetkellä Mestarien liigan karsinnoissa jatkopaikkaa. Helsinkiläiset pelasivat keskiviikkona toisella karsintakierroksella ensimmäisen osaottelun ruotsalaista Malmö FF:ää vastaan. Ottelu päättyi Malmössä kotijoukkueelle 2–1. Veikkausliigassa Klubi johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla Kuopion Palloseuraan.

Sparv ei kuitenkaan ole välittömästi pelikuntoinen. Maajoukkuekapteeni hakee pelikuntoaan ja toipuu edelleen kevään polvileikkauksestaan, josta toipumista EM-kisojen pelit rasittivat.

Lue myös:

Roope Riski piti HJK:n jatkohaaveen elossa tappiosta huolimatta – "Malmön voittomaali kimpoili meikäläisen perseen kautta verkkoon"

Glen Kamaran Rangers saattaa kohdata HJK:n – helsinkiläisille kiinnostava arpa Mestarien liigassa

Pettynyt Tim Sparv haluaa jatkaa maajoukkueuraansa: "Ilmoitin Rivelle jossain vaiheessa, että olen edelleen käytettävissä"