1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Otto Virtaselle kova voitto ja puolivälieräpaikka Tampereella – ”Pallo lähti tänään sinne minne halusin – se on hieno tunne”

Otto Virtanen eteni ensimmäistä kertaa kaksinpelin puolivälieriin ATP Challenger -tasolla. Virtanen yllätti Tampere Openin toisella kierroksella argentiinalaisen Guido Andreozzin 6–2, 6–4. Virtanen kohtaa perjantain puolivälierässä tsekkiläisen Jiri Leheckan.

Otto Virtanen on hyvässä iskussa Tampereella. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Villin kortin turnaukseen saanut 20-vuotias Otto Virtanen (ATP-523) lähti haastamaan kahdeksanneksi sijoitettua 29-vuotiasta Guido Andreozzia (ATP-198) ennakkoluulottomasti. Andreozzi on parhaimmillaan ollut maailmanlistalla sijalla 70 vuonna 2019.

– Hyvä fiilis, sillä peli kulki hyvin ensimmäisiä kahta peliä lukuunottamatta. Pallo lähti tänään sinne minne halusin – se on hieno tunne. Tämä oli tosi hyvä peli kaikinpuolin, lyönnillisesti ja henkisesti, sanoi Virtanen.

Virtanen kehui vastustajansa aloitusta, sillä hän sai kiireen aikaiseksi ja sitä kautta suomalaisen tekemään myös virheitä.

– Sitten rauhoituin ja aloin laittamaan palloa enemmän kenttään. Älysin, että pelaamalla hänen rystyn kautta saan ottelun hallintaani. Hän ei avannut sieltä kulmia yhtään, vaan sain itse hallita ja kontrolloida. Löin kämmeniä läpi ja myös rystylinja toimi.

Seuraavaksi vastaan asettuu Jiri Lehecka. Junioritasolla pelaajat ovat kohdanneet kerran 2018 ja tuolloin tsekkiläinen voitti kolmessa erässä.

– On tuttu kaveri ja täälläkin treenasimme vähän yhdessä. Todella tasainen pelaaja ja vahvat peruslyönnit. Tulossa on varmasti mielenkiintoinen ottelu, päätti Virtanen.

Lue myös:

Otto Virtanen eteni jatkoon Tampere Openissa – tennissuuruus Borgin poika putosi heti avauskierroksella

Björn Borgin poika Leo mukana Tampereen kovatasoisessa turnauksessa – tennislegenda vitsaili, etteivät meriitit paina perheessä