1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. älypuhelimet

Haluatko mukaan Ylen olympialähetyksiin ja lähettää kannustuksesi Suomen urheilijoille? Avaa Yle-kamera ja osallistu olympiahuumaan

Tokion olympiakisoissa ei yleisöä paikan päällä nähdä, ja urheilijat elävät tiukasti eristettynä olympiakylässä. Yle-sovelluksen kameralla voit tuoda yleisön äänen kuuluviin ja lähettää kannustuksesi ja terveisesi suomalaisurheilijoille Tokioon.

Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Yleisö voi tänä kesänä osallistua Yle Urheilun olympialähetyksiin videoiden avulla. Lataamalla Yle-sovelluksen älypuhelimeesi (siirryt toiseen palveluun)voit kuvata 15 sekunnin videon, jonka kautta voit lähettää kannustuksesi tai terveisesi Suomen joukkuelle, tai näyttää vaikkapa oman kesäisen urheilusuorituksesi.

Yle näyttää sovellukseen lähetettyjä videoita olympiasisällöissään televisiossa, Areenassa, Yle-sovelluksessa ja Yle Urheilun netissä. Katsojat voivat esimerkiksi päästä videoillaan virtuaaliyleisöksi studion näytöille kannustamaan suosikkejaan, kannustuksia nähdään kisalähetyksissä ja terveisiä välitetään tietenkin Tokioon asti urheilijoiden katsottavaksi.

Miten saan videoni lähetettyä?

Lataa ensin puhelimeesi Yle-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta. Sovellus toimii Android- ja iOS-käyttöjärjestelmillä toimivissa älypuhelimissa. Saat lisätietoa osoitteesta sovellus.yle.fi (siirryt toiseen palveluun).

Avaa sovellus ja siirry sovelluksen oikeasta alalaidasta löytyvän menu-napin avulla (kolme viivaa) päävalikkoon. Valitse ylimpänä olevasta Pinnalla nyt -listasta löytyvä Tokio 2020.

Yle-kameran nostokuvake on heti sivun kärjessä. Avaa kamera painamalla nostokuvakkeen Avaa kamera -nappulaa.

Kameran infosivu aukeaa. Luettuasi ohjeet ja tietosuojalausekkeen paina Jatka.

Anna sovellukselle lupa käyttää puhelimesi kameraa ja kuvakirjastoa. Mikrofonia tarvitaan videon kuvaamiseen.

Valitse sen jälkeen joko Ota video tai Valitse kuvakirjastosta, riippuen haluatko kuvata nyt videon vai valita jo aiemmin kuvatun videon puhelimesi kirjastosta. Jos kuvaat videon, videon tallennus päättyy automaattisesti kun kesto on saavuttanut 15 sekuntia (videon maksimipituus).

Tämän jälkeen voit vielä esikatsella juuri kuvaamasi videon. Kun olet tyytäväinen, paina jatka. Jos haluat ottaa uuden videon, paina edellinen.

Anna seuraavaksi tiedot videostasi: kuvaaja, paikkakunta (valinnainen) ja lisätiedot sisällöstä (valinnainen).Palkitsemme kisojen aikana parhaita yleisön sisältöjä, joten jos haluat osallistua kisaan, laita lisätietokenttään myös sähköpostiosoitteesi. Säilytämme näitä tietoja vain mahdollisia palkintojen lähettämisiä varten ja poistamme kaikki tiedot olympialaisten päättymisen (8.8.2021) jälkeen. Emme jaa tietoja kolmansille osapuolille. Kun olet täyttänyt tiedot, paina jatka.

Nyt voit vielä kerran tarkistaa videosi ja antamasi tiedot. Kun olet tyytyväinen, paina lähetä. Halutessasi voit vielä perua lähetyksen. Lähettämisen jälkeen sovellus kuittaa "Kiitos! Sisällön lähetys onnistui." Tämän jälkeen pääset sovelluksen etusivulle painamalla Palaa alkuun -nappia.

Lue myös

Kaikki Tokion olympialaisista – katso kisaohjelma ja tutustu, miten kisat näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla