1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Otto Virtasen turnaus Tampereella päättyi puolivälieriin – "Tämä oli hieno turnaus ja kesän kohokohta"

Tshekin Jiri Lehecka oli Otto Virtasta parempi Tampereen ATP-haastajaturnauksen puolivälierissä. Virtanen oli kuitenkin tyytyväinen kisaansa.

Kuva: AOP

Tshekin Jiri Lehecka päätti Otto Virtasen turnauksen Tampereen ATP-haastajaturnauksessa. Lehecka voitti Virtaen puolivälierässä 6–4, 6–1.

Vuonna 2001 syntyneet ikätoverit Virtanen (ATP-523) ja Lehecka (ATP-254) eivät olleet kohdanneet toisiaan aiemmin ammattilaiskiertueella. Kaksikko kuitenkin tuntee toisensa hyvin junioriajoilta, jolloin he kohtasivat kerran. Silloinkin tshekkipelaaja oli vahvempi.

Avauserä eteni tilanteeseen 4–5 ja suomalaisen syöttövuoroon. Siihen Virtaselle tuli heikompi hetki. Lehecka mursi ja vei avauserän 6–4.

Toisen erän alussa tsekkiläisen varma peruspelaaminen sekä oikein ajoitetut hyökkäykset aiheuttivat ongelmia Virtaselle. Virtanen ei löytänyt keinoja rikkoa Leheckan pelaamista, vaan tulostaululle kirjattiin lukemat 6–4, 6–1. Challenger-tason välieräpaikka on Leheckalle uran kolmas.

– Pallo tuli tänään kovaa takaisin. Siinä oli itselläni tänään hakemista, oli kiire koko ajan. Jotenkin tuntui, että otin askeleen taaksepäin ja puolustin vähän liikaa. Toisin kuin aiemmissa peleissä, annoin vastustajan ottaa ohjat. Hän pelasi tänään hyvin, kaikki osa-alueet toimivat hänellä, kommentoi Virtanen Tennisliiton tiedotteessa.

– Näin jälkeen päin ajateltuna olisi pitänyt olla aktiivisempi ja tulla vastaan.

Virtanen kertoo kuitenkin olevansa oikein tyytyväinen viikkoonsa.

– Tämä oli hieno turnaus ja kesän kohokohta. Tämä vahvisti sen, että oma pelini on tallella ja olen kunnossa.

Virtanen harjoittelee ensi viikolla ja sitten on luvassa ITF-turnaus Virossa.

Lue myös:

Otto Virtaselle kova voitto ja puolivälieräpaikka Tampereella – ”Pallo lähti tänään sinne minne halusin – se on hieno tunne”