1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Pelaajakauppa sai Rasmus Ristolaisen suunniltaan: "Kuin dopingpiikki, vaikka ei minulla sellaisista kokemusta olekaan"

Buffalo Sabresista jo pitkään pois halunneelle Rasmus Ristolaiselle siirto Philadelphia Flyersiin oli mieluisa uutinen. Ristolainen saattaa viimeinkin päästä pelaamaan NHL:n pudotuspeliotteluita.

Rasmus Ristolaisen tie vie Buffalosta nyt Philadelphiaan. Kuva: Sara Schmidle / Getty Images

Rasmus Ristolaisen perjantai-ilta sai eilen poikkeuksellisen mukavan käänteen. Ristolaisen työnantajan Buffalo Sabresin GM Kevyn Adams ilmoitti turkulaiselle kaupanneensa tämän Philadelphia Flyersiin vaihdossa yhteen puolustajaan ja kahteen varausvuoroon. Buffalosta pois halunneelle Ristolaiselle uutinen oli mieluinen.

Eikä Ristolainen silti ala ruoskia entistä työantajaansa.

– Eilisilta oli sellainen tunteiden vuoristorata. Vaikka olen pitkään halunnut tätä, mukana oli myös haikeutta. Buffalo on kuitenkin ollut toinen koti kahdeksan vuoden ajan ja siellä on paljon ystäviä. Kyllä päällimmäinen tunne on silti into, voisin aloittaa hommat siellä vaikka heti, Ristolainen toteaa Yle Urheilulle.

– Tämä on itselle uusi alku ja haaste, mitä olen kaivannut.

Buffalon häviävään kulttuuriin väsynyt Ristolainen pääsee ensimmäistä kertaa urallaan pukemaan päälleen NHL-kaukaloissa jonkin muun kuin Sabresin pelipaidan. Edessä saattaa olla jopa NHL-uran ensimmäinen pudotuspeliottelu. Ristolainen olikin vielä lauantainakin kuin lentoon lähdössä.

– Hyvään kohtaan tämä tuli. Olisin valmis lyömään kamat päälle vaikka heti, voisin hypätä suoraan peliin. Tämä toi kyllä valtavasti energiaa itselle. En ole koskaan pelannut missään muualla, joten tämä on tosi siisti tilanne kaikin puolin, 542 NHL-ottelun Ristolainen iloitsee.

"En malta odottaa, että pääsen laittamaan äijää katolleen"

Philadelphiasta seurana Ristolaisella on hyvä kuva. Puolustuskalustoaan vahvistaneella joukkueella on kaikki eväät yltää pudotuspeleihin. Varmaa on, että veljellisen rakkauden kaupungissa turkulaisluudan armottoman kovaa pelityyliä osataan arvostaa.

– Philadelphia on minun tyylinen paikka ja pelityyli sopii sinne varmasti. En malta odottaa, että pääsen laittamaan äijää katolleen ja seinän läpi.

– Paljon on pelattu Philadelphiaa vastaan, joten sillä tavalla tunnen kyllä joukkueen. Siellä on hyviä palasia ja mielenkiintoinen paketti kasassa. Seuralla on paljon historiaa ja nuorempana olen paljon katsonut Philadelphiaa. Kaupunkina se on myös hyvin samalainen kuin Buffalo, urheiluhullu työläiskaupunki. Sopii minulle.

Uudet joukkuetoveritkin ovat ehtineet jo toivottaa suomalaispuolustajan tervetulleeksi.

– Yhteydenottoja on tullut. Puhelin on ollut kuumana niin sanotusti eilisillan jälkeen.

Rasmus Ristolainen ehti viettää Buffalossa kahdeksan vuotta. Kuva: /All Over Press

Virtaa kesäharjoitteluun

Tehty pelaajakauppa antoi virtaa myös Ristolaisen kesäharjoittelulle, joka on muutenkin aina äärimmäisen kovaa. Varmaa on, että tulevalla kaudella NHL-kaukaloissa nähdään hirmuisilla fysiikkatasoilla operoiva Rasmus Ristolainen.

– Tämä uutinen oli kuin dopingpiikki, vaikka ei minulla sellaisista kokemusta olekaan. Harmi, että tuli perjantai-iltana, kun on aina viikonloput lepoa treeneistä. No, kohta ollaan menossa golfaamaan, niin lyön siellä pallot rikki, Ristolainen naureskeli.

– Kyllä tämä antaa kesäharjoitteluun ison lisäenergian. Reilu kuukausi on vielä sitä jäljellä, joten tikissä ollaan, kun päästään askiin.

Ennen kuin Ristolainen pääsee irti uuden seuran pelipaidassa, muutto Buffalosta Philadelphiaan pitäisi jotenkin organisoida.

– Ei mitään hajua. Siellä on asunto ja jotakin kamaa, mitä tarvitsen. Puvut ja muut tärkeimmät pitää ainakin hakea ja auto ajaa sieltä Phillyyn. En ole kyllä yhtään miettinyt, eiköhän nämä tästä selviä kesän mittaan, Ristolainen päättää.

NHL-kausi alkaa lokakuussa. Philadelphian avausottelu on ohjelmassa 15. lokakuuta Vancouveria vastaan.

Lue myös:

Rasmus Ristolainen kaupattiin NHL:ssä Philadelphia Flyersiin

Kommentti: Tulihan se sieltä – Rasmus Ristolaisen kaupassa voittivat kaikki, vaikka hintalappu oli kova

NHL:n varaustilaisuudessa odotettu ykkösnimi – Jarmo Kekäläinen teki jättikaupan, suomalaisia ei varattu lainkaan avauskierroksella