Hyppää sisältöön

Matti Mattssonilta väkevä avaus olympia-altaassa, vaikka välieräpaikka jäi haaveeksi – kauhoi lähelle Suomen ennätystä

Matti Mattsson aloitti 100 metrin rintauinnin varovasti, mutta tuli toisen altaanmitan kovaa. Välieräpaikkaa ei tullut, mutta vauhti lupaa hyvää suomalaisen päämatkaa ajatellen.

Matti Mattsson voitti 100 metrin rintauinnin alkueränsä, mutta ei päässyt välieriin
Matti Mattsson voitti 100 metrin rintauinnin alkueränsä, mutta ei päässyt välieriin

Matti Mattsson avasi olympiauintinsa 100 metrin rintauinnissa. Mattsson voitti alkueränsä ajalla 1.00,02.

Erävoitosta huolimatta Mattssonin vauhti ei riittänyt välieriin, johon eteni 16 nopeinta uimaria. Mattssonin aika riitti sijalle 21.

Mattsson aloitti varovasti, mutta nousi kärkeen jälkimmäisellä altaanmitalla. Porilainen jäi vain kolme sadasosaa Suomen ennätyksestä, jonka hän ui keväällä Budapestin EM-kisoissa.

– Vähän harmittaa, että meni minuutin yli. Ihan sopiva aloitus, vaikka vähän sutimista oli alkuun. Se meni aika lailla käsikirjoituksen mukaan. Ensimmäisessä viisikymppisellä hiukan ehkä löi tyhjää, mutta toinen tuli niin kuin sen piti, Mattsson kommentoi heti suorituksensa jälkeen.

– Nyt palaudutaan kaksi päivää. Luottoa on ja kroppa on kunnossa, suomalaisuimari totesi itsevarmasti.

– Tämä vaikutti ihan selkeästi 200 metrille valmistavalta startilta. Lopputulos oli siihen nähden todella hyvä, Yle Urheilun asiantuntija Vesa Hanski kommentoi viitaten Mattssonin päämatkaan.

100 metrin rintauinnin välierät uidaan sunnuntaiaamuna kello 05.33 alkaen Suomen aikaa. Sunnuntaina iltapäivällä alkuerissä uivat Mimosa Jallow (100 m selkäuinti klo 13.02 alkaen) ja Ida Hulkko (100 m rintauinti klo 13.34 alkaen).

Yle välittää olympiauinnit suorina lähetyksinä Yle Puheessa. Discoverylla on tv:n puolella yksinoikeus uintilajien ja koripallon suoriin lähetyksiin.

Yle Urheilun digipalveluissa ja tv-lähetyksissä nähdään kuitenkin parhaat palat sekä uintilajeista että koripallosta.

Lue myös:

Yle seuraa Tokion olympialaisia hetki hetkeltä: Mattssonin lupaava uinti ei riittänyt jatkoon, Ruoste pian estradilla

Autoimmuunisairauksien riivaama Matti Mattsson palasi sinnikkäästi huippuvauhtiin: "Uskottelin monta vuotta, että ongelmat johtuivat vain kovasta treenistä"

Huimalla tavalla kisoihin päässyt 12-vuotias putosi jatkosta, ensimmäinen kultamitali ratkesi dramaattisesti – tässä ovat Tokion avausyön kohokohdat

Kommentti: Olympialaisten miljardibisnestä on helppo vastustaa, mutta oletko ajatellut, mitä Tokion kisojen peruminen olisi maksanut urheilijoille?