Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen taisteli voitosta Walesissa – tuloksena kolmossija vain lyönnin erolla kärkeen

Mikko Korhonen kävi kärkipaikalla Walesin kilpailun viimeisellä kierroksella, mutta jäi lopulta kolmanneksi.

Mikko Korhonen Abu Dhabissa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosen kilpailu golfin Euroopan kiertueella Walesissa sujui mainiosti. Korhonen pelasi viimeisen kierroksen komeasti 66 lyönnillä ja sijoittui kisassa lopulta kolmanneksi vain lyönnin erolla kärkeen.

Korhonen lähti viimeiseen päivään jaetulta toiselta sijalta kuusi lyöntiä kärjessä ollutta espanjalaista Nacho Elviraa jäljessä. Espanjalaiselta viimeinen päivä ei sujunut kovinkaan hyvin, mutta Korhoselta sitäkin paremmin. Hän kävi jopa ykköspaikalla, mutta jäi lopulta niukasti kolmanneksi.

Elvira ja Etelä-Afrikan Justin Harding ratkaisivat voiton uusinnassa. He päätyivät tulokseen -16. Korhosen tulos oli -15 (66+70+67+66). Uusinnan voitti Elvira, joka otti otti ensimmäisen voittonsa Euroopan kiertueella.

Korhonen teki sunnuntaina birdiet väylille 4, 9, 11, 12, 14 ja 15. Lopussa tuli harmillinen bogey väylälle 17, kun noin metrin pituinen putti meni ohi.

– Hieno viikko! Oli kiva pelata tänään jopa voitosta. Kuusi lyöntiä on aika paljon ottaa kiinni ja vähän jopa yllättäen oltiinkin siinä sitten rinta rinnan, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

– Yksi virhe oikeastaan tänään, 17. reiän lyhyessä par-putissa. 18:lla oli vielä lähellä mennä birdie sisään.

Korhonen sijoittui kymmenennen kerran Euroopan kiertueen kilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Voittoja hänellä on kaksi, Itävallasta 2018 ja Kiinasta 2019.

Myös Tapio Pulkkanen onnistui päätöskierroksella hyvin. Pulkkanen pelasi Korhosen tavoin kierroksensa 66 lyönnillä ja nosti sijoitustaan selvsti. Pulkkanen päätyi sijalle 25 tuloksella -5.

Lue myös:

Matilda Castrenille uran paras sijoitus major-turnauksessa – seuraavaksi matka jatkuu kohti olympialaisia