Hyppää sisältöön

Eetu Kallioisen valmentaja uskoo suojattinsa mahdollisuuksiin Pariisissa – "Sen verran jäi hampaankoloon, että menestystä tulee seuraavissa kisoissa"

Suomea itsekin skeetissä olympiatasolla edustanut Timo Laitinen uskoo Eetu Kallioisen nousevan arvokisamenestyjäksi. Avain menestykseen Pariisissa 2024 on harjoittelumäärissä ja kokemuksen karttumisessa.

Eetu Kallioinen joutui pettymään skeet-ammunnan olympiafinaalissa Tokiossa hyvän alun jälkeen. Kuva: Lehtikuva

Skeetin olympiafinaalissa neljänneksi sijoittuneen Eetu Kallioisen valmentaja Timo Laitinen on lievästi pettynyt mies. Televisiosta kilpailua seurannut Laitinen kertoo Yle Urheilulle Kallioisen tilanteen näyttäneen jo lupaavalta mitalijahdin suhteen.

– Alkuhan oli todella vahva ja kaikki vaikutti menevän suunnitelman mukaan. Jostain syystä tuli tuplapummi ja seuraavalla kierroksella toinen, eikä niitä tuolla tasolla kärsi tehdä, Laitinen sanoo puhelimessa.

Kallioisen mahdollisuudet olympiamitaliin karahtivat kiville finaalin kolmannen kierroksen viimeisiin laukauksiin. Kaksi pummia varmistivat neljännen sijan, uusinta pronssimitalista jäi vain yhden kiekon päähän. Laitinen ei halua spekuloida ohilaukausten syitä tarkemmin pelkkien tv-kuvien perusteella.

Katso Kallioisen kohtalokkaat ohilaukaukset kuvaa klikkaamalla!

– En tiedä, oliko keskittyminen jotenkin puolinaista tai odottiko Eetu jotain, mitä ei sitten tapahtunutkaan. Vaikea sanoa, en ole vielä ehtinyt jutella hänen kanssaan.

Itsekin skeetissä olympiatasolla kilpaillut Laitinen uskoo suojattinsa olevan vielä valmiimpi mitalijahtiin Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisissa.

– Eetu on vielä nuori ampuja, vaikka onkin ampunut jo pitkään hyvällä tasolla. Huippukokemus on vielä suhteellisen vähäistä, mutta nyt on kolme vuotta aikaa tehdä lisää töitä ja mennä urheilijana eteenpäin.

– Ei se neljäs sija huono ole. Uskon, että siitä jää sen verran hampaankoloon, että menestystä tulee seuraavissa kisoissa, skeetissä Sydneyn kesäolympialaisissa vuonna 2000 kilpaillut Laitinen toteaa.

Eetu Kallioisen (vasemmalla) valmentaja Timo Laitinen sijoittui Sydneyn olympialaisissa skeetin sijalle 23. Kuva: Mikko Koski / YLE

Valmentaja Laitinen uskoo suojattinsa pitävän pienen huilin harjoittelusta kisoista kotiuduttuaan. Sen jälkeen edessä on kisatapahtumien purkaminen ja valmistautuminen kohti seuraavia arvokilpailuja.

– Harjoittelua on tarkoitus jatkaa ja tehostaa entisestään, jos mahdollista. Ammutaan enemmän ja paremmin. Kansainväliset kilpailutkin ovat olleet vähän kuin pannassa, mutta tilanteen normalisoituessa sekin muuttuu taas suunnitellummaksi.

Kymmenen vuoden taipaleen Kallioisen valmentajana kulkenut Laitinen uskoi jo ennen Tokion karsintaa Kallioisen mahdollisuuksiin edetä olympiafinaaliin. Onko valmennettavalta lupa odottaa seuraavien kymmenen vuoden aikana arvokisamenestystä?

– Sen aika näyttää. Epäilisin, että on, Laitinen toteaa.

Lue lisää:

Eetu Kallioisen olympiamitalijahti päättyi kirvelevällä tavalla – katso kaksi ratkaisevaa tuplavirhettä: "Mitä ihmettä tuossa tapahtui?"

Eetu Kallioinen jäi niukasti ulos skeetin olympiamitaleilta, Kaarle Tapper johdossa purjehduksen laser-luokassa – Yle seurasi hetki hetkeltä

Eetu Kallioinen kasvoi räiskyvästä persoonasta kylmänviileäksi olympiamitaliehdokkaaksi – isä muistaa, kuinka nuorelta skeet-ampujalta paloivat helposti käämit

Tokion olympialaisissa sekava lähtöfarssi, voitokas Kalle Koljonen vei uskomattoman pallorallin – katso tästä yön ja aamun kohokohdat