Hyppää sisältöön

Katso Tokion tiistain kisaohjelma ja lähetykset

Rion ainoa suomalaismitalisti Mira Potkonen kohtaa nyrkkeilyn avauskierroksella Ranskan Maiva Hamadouchen. Ari-Pekka Liukkonen ja Matti Mattsson tavoittelevat jatkopaikkaa 100 metrin vapaauinnin ja 200 metrin rintauinnin alkuerissä.

Mira Potkonen voitti olympiapronssia Riossa vuonna 2016. Kuva: 2016 Getty Images

Kaiken Tokion olympialaisista löydät Yle Urheilun kisaoppaasta täältä.

Tiistaina Tokiossa nähdään suomalaisurheilijoita nyrkkeilyssä, purjehduksessa ja uinnissa.

Mira Potkonen tavoittelee uransa viimeisistä olympialaisista kultamitalia. Rion pronssimitalisti lähtee Tokioon altavastaajana.

Olympiakarsinnoissa Potkosen urakka päättyi heti avauskierroksen tappioon, mutta kisapaikka irtosi rankingin perusteella. Karsinnoissa alla olivat pitkä ottelutauko ja heikosti onnistunut valmistautuminen. Nyt Japanin Sagan viimeistelyleiri ja sitä edeltänyt Italian leiri ovat menneet suomalaisnyrkkeilijän osalta nappiin.

Potkonen kohtaa avauskierroksella Ranskan Maiva Hamadouchen noin kello 13.20. Suomalainen voitti ranskalaispoliisin kaksi vuotta sitten EM-finaalissa, ja kova ottelu on odotettavissa Tokiossakin.

Uimarit tavoittelevat jatkopaikkaa, purjehtijat voivat joutua myrskyyn

Olympia-altaassa taipaleensa avaava Ari-Pekka Liukkonen kisaa 100 metrin vapaauinnin alkuerissä. Myös vahvasti sivumatkallaan esiintynyt Matti Mattsson hyppää altaaseen päämatkallaan 200 metrin rintauinnin alkuerissä.

Yle välittää olympiauinnit suorina lähetyksinä Yle Puheessa. Discoverylla on tv:n puolella yksinoikeus uintilajien ja koripallon suoriin lähetyksiin. Yle Urheilun digipalveluissa ja tv-lähetyksissä nähdään kuitenkin parhaat palat sekä uintilajeista että koripallosta.

Suomalaispurjehtijoista Kaarle Tapper (laser) ja Tuula Tenkanen (laser radial) jatkavat olympiaregattaa tiistain lähdöissä. Päivän purjehduskisat alkavat klo 06, mutta niistä ei nähdä suoria tv-lähetyksiä tiistaina, koska ei ole kansainvälistä tv-signaalia.

BBC:n mukaan trooppinen myrsky iskee (siirryt toiseen palveluun) näillä näkymin Japanin rannikoille tiistaina. Nepartak-taifuunin vuoksi olympiajärjestäjät ovat joutuneet tähän mennessä siirtämään muun muassa tiistaille alun perin kaavailtujen soudun ja jousiammunnan kilpailutapahtumia myöhempään ajankohtaan.

Myrskyn ennakoidaan tuovan tiistaina Tokioon kaatosadetta sekä kovaa tuulta ja runsasta aallokkoa. Järjestäjät kertoivat maanantaina, että heillä ei ole aikomusta muuttaa muiden tiistaina pidettävien kisatapahtumien aikataulua.

Yle Areenassa on nähtävillä parhaimmillaan jopa viisi samanaikaista kisafeediä. Lisäksi Olympiaradio pauhaa Yle Puheen taajuudella aamuyöstä alkuiltaan. Yle Urheilun netissä kisapäivää seurataan jälleen hetki hetkeltä -artikkelissa.

Upea veto! Matti Mattsson huippuajalla välieriin, Mira Potkosen iski jatkoon olympiakehässä – seuraa Tokion tapahtumia hetki hetkeltä

Suomalaiset Tokiossa tiistaina 27.7.

Tuula Tenkanen, laser radialin lähdöt 5-6 klo 06.05

Kaarle Tapper, laserin lähdöt 4-6 klo 06.15

Suomalaisten purjehdusluokista ei nähdä suoria tv-lähetyksiä tiistaina.

Ari-Pekka Liukkonen, 100 m vapaauinnin alkuerät klo 13.09 (Yle Puhe)

Mira Potkonen, nyrkkeilyn 60 kg -sarjan 1. kierros klo 13.24 (TV2)

Matti Mattsson, 200 m rintauinnin alkuerät klo 13.46 (Yle Puhe)

Yle välittää olympiauinnit suorina lähetyksinä Yle Puheessa. Discoverylla on tv:n puolella yksinoikeus uintilajien ja koripallon suoriin lähetyksiin. Yle Urheilun digipalveluissa ja tv-lähetyksissä nähdään kuitenkin parhaat palat sekä uintilajeista että koripallosta.

4. kisapäivä: TV2 lähetykset

Klo 00.25 Triathlon N (Triathlonin alkua on lykätty 15 minuutilla sään takia)

Klo 02.55 Käsipallo N JPN–MNE

Klo 04.55 Ammunta, ilmapistooli, sekajoukkue

Klo 06.00 Surffaus / Sulkapallo

Klo 07.00 Nyrkkeily N 57–60kg

Klo 08.00 Surffaus / Nyrkkeily N 64–69kg

Klo 08.55 Maastopyöräily N finaali / Surffaus finaali

Klo 11.15 Ammunta, ilmakivääri sekajoukkue, finaali (kooste)

Klo 11.55 Sulkapallo

Klo 13.00 Nyrkkeily

Klo 13.45 Telinevoimistelu N joukkuefinaali

Klo 16.00 Surffaus

Klo 16.30 Kouluratsastus, joukkue gp finaali (kooste)

Klo 17.30 Painonnosto, N 64 kg (kooste)

Klo 18.00 Päivän parhaat

Klo 21.00 Päivän parhaat-uusinta

Klo 22.00 Koskimelonta N k1

Klo 23.00 Softball N

Olympialaisten koko kisaohjelman voit katsoa täältä.

Kaikki Yle Areenan tulevat lähetykset voit katsoa täältä.

Olympiaradio Yle Puheessa klo 04.00–17.00.

Päivitys 27.7. klo 0:17: Lisätty tieto naisten triathlonin alun viivästymisestä)

Lue myös:

Olympiahistoriaa tehnyt skeetin kultamitalisti ällistyi nuoren suomalaisen kyvyistä – avasi dramaattisen kisan ratkaisuhetkiä: "Herranen aika"

Katso, miten Ida Hulkko taisteli olympiafinaalipaikasta fantastisen startin jälkeen – myönsi eilisen suorituksen painavan: "Oli aika rapea olo jo verryttelyssäkin"

Kommentti: Japanin kotikisojen maagisin hetki koettiin legendaarisessa pyhätössä – ensin sisko, sitten veli olympiakultaan Tokion kotitatamilla