1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Montreal Canadiens

Montreal Canadiens jätti sopimustarjoukset Kotkaniemelle ja Lehkoselle – myös Jokerit-pakki Leskinen sai vaaditun tarjouksen

Kanadalaisseura Montreal Canadiens jätti sopimustarjouksen kuudelle pelaajalle, joista kolme on suomalaisia.

Suomalaispelaajat Jesperi Kotkaniemi (vas.) ja Artturi Lehkonen NHL-joukkue Montreal Canadiensin peliasussa. Arkistokuva. Kuva: Vincent Ethier/Icon Sportswire/All Over Press

NHL-jääkiekkoliigan Montreal Canadiens ilmoitti (siirryt toiseen palveluun) jättäneensä sopimustarjoukset kuudelle pelaajalleen, jotka ovat rajoitetusti vapaita agentteja sopimustilanteidensa osalta. Kuusikossa on kolme suomalaispelaajaa: hyökkääjät Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen sekä puolustaja Otto Leskinen.

Kotkaniemen, 21, kolmivuotinen ja CapFriendly-sivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan reilun 10 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyi tähän kesään. Kotkaniemi pelasi päättyneellä kaudella Canadiensissa 56 runkosarjapeliä tehoin 5+15 ja kokosi 19 pudotuspelissä lukemat 5+3.

Lehkosella, 26, puolestaan täyteen tuli kahden vuoden sopimus, joka CapFriendlyn mukaan oli kokonaisarvoltaan 4,8 miljoonaa taalaa. Lehkonen kirjasi 47 runkosarjapelissä tehot 7+6 ja pudotuspeleissä 17 ottelussa tehot 3+1. Hänen voittomaalinsa välierissä siivitti Canadiensin Stanley Cup -finaaleihin.

Leskisellä, 24, on takanaan kahden vuoden ja 1,85 miljoonan dollarin sopimus. Leskinen pelasi kahden edelliskauden ajan pääosin AHL-farmiliigassa Laval Rockettin joukkueessa, ja kesäkuussa hän teki kaksivuotisen sopimuksen KHL-seura Jokereiden kanssa. Sopimustarjouksella Canadiens pitää itsellään oikeudet Leskiseen, mikäli tämä palaa pelaamaan rapakon taakse.

Lue myös:

Veini Vehviläinen siirtyy Ruotsin pääsarjaan – Brynäs IF hankki jääkiekon maailmanmestarin: "Olin jumissa Pohjois-Amerikassa"

Tässä ovat NHL:ään varatut 16 suomalaispelaajaa – ei yhtään suomalaista ensimmäisellä kierroksella

Kommentti: Seksuaalirikoksesta tuomitun pelaajan varaaminen oli Montrealilta ja NHL:ltä tyly viesti – tästä kohussa on kyse