Hyppää sisältöön

Katso Tokion keskiviikon kisaohjelma ja lähetystiedot

Matti Mattsson tavoittelee varhain keskiviikkona finaalipaikkaa 200 metrin rintauinnin välierissä. Pekingin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela pääsee tositoimiin trapissa.

Kuva: Lehtikuva

Kaiken Tokion olympialaisista löydät Yle Urheilun kisaoppaasta täältä.

Keskiviikkona Tokiossa on edessä jälleen vilkas suomalaispäivä. Pekingin vuoden 2008 kultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela aloittaa urakkansa trapin karsinnoissa ja Matti Mattsson tavoittelee finaalipaikkaa 200 metrin rintauinnissa. Olympia-altaassa nähdään myös Fanny Teijonsalo 100 metrin vapaauinnin alkuerissä.

Trapin karsinnoista ei ole saatavilla tv-signaalia, mutta Mäkelä-Nummelan otteista raportoidaan pitkin aamua Yle Urheilun nettisivuilla hetki hetkeltä -seurannassa, TV2:n olympiastudiossa ja Olympiaradiossa.

Olympialaisten uinnit kuullaan suorina lähetyksinä Yle Puheessa. Discoverylla on tv:n puolella yksinoikeus uintilajien ja koripallon suoriin lähetyksiin. Yle Urheilun digipalveluissa ja tv-lähetyksissä nähdään kuitenkin parhaat palat sekä uintilajeista että koripallosta.

Purjehduksessa Tuuli Petäjä-Siren palaa välipäivän jälkeen tositoimiin purjehduksen RS:X-luokassa. Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay pääsevät puolestaan vauhtiin Nacra 17 -luokassa.

Sulkapallossa voitokkaasti aloittaneella Kalle Koljosella on lohko-ottelussa vastassaan Rion pronssimitalisti, tanskalainen Viktor Axelsen. Jousiammunnassa Antti Vikström on mukana jousiammunnan yksilökisan pudotusvaiheessa.

Yle Areenassa on nähtävillä parhaimmillaan jopa viisi samanaikaista kisafeediä. Lisäksi Olympiaradio pauhaa Yle Puheen taajuudella aamuyöstä alkuiltaan. Yle Urheilun netissä kisapäivää seurataan jälleen hetki hetkeltä -artikkelissa.

Suomalaiset Tokiossa keskiviikkona 28.7.

Klo 03.00–10.00 Satu Mäkelä-Nummela, trapin karsintojen 1. päivä

Trapin karsinnoista ei ole saatavilla tv-signaalia, mutta Mäkelä-Nummelan otteista raportoidaan pitkin aamua Yle Urheilun nettisivuilla hetki hetkeltä -seurannassa, TV2:n olympiastudiossa ja Olympiaradiossa.

Klo 03.43 Antti Vikström, jousiammunnan yksilökisan 1/32 pudotuskierros

Klo 05.28 Matti Mattsson, 200 m rintauinnin välierät

Klo 06.15 Tuuli Petäjä-Siren, RS:X:n lähdöt 7-8

Klo 08.35 Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay, purjehduksen nacra -17, lähdöt 1-3

Klo 12.40 Kalle Koljonen, sulkapallon kaksinpelin lohko-ottelut

Klo 13.10 Fanny Teijonsalo, 100 m vapaauinnin alkuerät

Yle välittää olympiauinnit suorina lähetyksinä Yle Puheessa. Discoverylla on tv:n puolella yksinoikeus uintilajien ja koripallon suoriin lähetyksiin. Yle Urheilun digipalveluissa ja tv-lähetyksissä nähdään kuitenkin parhaat palat sekä uintilajeista että koripallosta.

5. kisapäivä: TV2 lähetykset

Klo 02.05 Soutu N+M

Klo 03.25 Jousiammunta N+M

Klo 04.05 Soutu M

Klo 05.25 Pyöräily N, aika-ajo

Klo 07.15 Rugby M, välierä NZL–GBR/ARG–FIJ

Klo 07.55 Pyöräily M, aika-ajo

Klo 11.05 Purjehdys, Nacra

Klo 11.30 Rugby M, pronssiottelu

Klo 12.00 Rugby M, finaali

Klo 12.40 Sulkapallo M, Kalle Koljonen vs. Viktor Axelsen DEN

Klo 13.25 Telinevoimistelu M, 6-ottelu

Klo 15.30 Käsipallo M, FRA–GER

Klo 17.10 Kouluratsastus, finaali (kooste)

Klo 18.00 Päivän parhaat

Klo 21.00 Päivän parhaat, uusinta

Klo 22.00 Pöytätennis M, puolivälierät (kooste)

Klo 23.00 Miekkailu M, joukkuesäilä (kooste)

Olympialaisten koko kisaohjelman voit katsoa täältä.

Kaikki Yle Areenan tulevat lähetykset voit katsoa täältä.

Olympiaradio Yle Puheessa klo 04.00–17.00.

Lue myös:

Matti Mattssonilta vakuuttava avaus paraatimatkallaan: tykitti alkuerien kolmanneksi nopeimman ajan – "Juuri tällä tavalla käsikirjoitettu"

Mira Potkoselle upea voitto! Ranskalaisvastustaja protestoi tuomariston päätöstä – "Puski päälle ihan hulluna"

Osakan shokkitappio tuli Jarkko Niemiselle täysin puskista – kaikkien aikojen suomalaispelaaja ylistää epäinhimillistä Novak Djokovicia

Yksi kaikkien aikojen olympiayllätyksistä – naisten maantiepyöräilyn kultamitalisti on 30-vuotias matematiikan tohtori, joka hylkäsi ammattiurheilun jo vuosia sitten