Hyppää sisältöön

Maaliruisku Ovetshkin jatkaa Washingtonissa vuoteen 2026 – uuden sopimuksen arvo runsaat 40 miljoonaa euroa

Golden Knights kauppasi NHL:n parhaana palkitun Fleuryn Blackhawksiin. Vaihtokaupassa suomalaishyökkääjä Hakkarainen siirtyi Vegasiin.

Jääkiekkoilija Aleksandr Ovetshkin on tehnyt NHL:ssä kuudenneksi eniten maaleja. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL-tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkin on tehnyt viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Washington Capitalsin kanssa. Sopimus on venäläishyökkääjälle runsaan 40 miljoonan euron arvoinen.

Ovetshkin, 35, on kuudentena pelaajana NHL:n historiassa ylittänyt 730 tehdyn maalin rajan. Wayne Gretzkyn kaikkien aikojen maaliennätys on 894 osumaa.

Ovetshkin on ollut Washingtonille uskollinen, sillä hän on NHL-debyyttikaudestaan 2005-06 lähtien pelannut vain Capitalsissa. Hän sai uskollisuudestaan palkinnon kesällä 2018, kun Capitals vihdoin pitkän yrittämisen jälkeen voitti Stanley Cupin.

Ovetshkin on voittanut NHL:n maalikuninkuuden peräti yhdeksän kertaa. Hän on tehnyt runkosarjassa 50 maalia tai enemmän kahdeksalla kaudella.

NHL:n parhaana palkittu Fleury vaihdettiin suomalaishyökkääjään

Vegas Golden Knights on kaupannut (siirryt toiseen palveluun) maalivahti Marc-Andre Fleuryn Chicago Blackhawksiin. Vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkasi Blackhawksin farmijoukkueissa AHL:ssä ja ECHL:ssä muutaman edelliskauden ajan esiintynyt suomalaishyökkääjä Mikael Hakkarainen.

Fleury, 36, voitti päättyneellä kaudella NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophy -palkinnon. Kanadalaisvahdin torjuntaprosentti oli kauden päättyessä 92,8.

Hakkarainen, 23, on Blackhawksin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2018. Helsingin Jokereiden kasvatti ei toistaiseksi ole vielä pelannut peliäkään NHL-jäillä.

Lue myös:

Montreal Canadiens jätti sopimustarjoukset Kotkaniemelle ja Lehkoselle – myös Jokerit-pakki Leskinen sai vaaditun tarjouksen

Tässä ovat NHL:ään varatut 16 suomalaispelaajaa – ei yhtään suomalaista ensimmäisellä kierroksella

Veini Vehviläinen siirtyy Ruotsin pääsarjaan – Brynäs IF hankki jääkiekon maailmanmestarin: "Olin jumissa Pohjois-Amerikassa"