Hyppää sisältöön

Matti Mattsson paljasti, mitä hänen 3-vuotias tyttärensä sanoi ennen olympiavälierää – tyttären ennustus toteutui

Suomalaisuimari Matti Mattsson on olympiafinalisti ja kahden lapsen isä: "Aikalailla omaa unelmaa, kun tuli olympiafinaali ja on kahden lapsen isä. Ei kai paljon enempää voi vaatia", Mattsson sanoi keskiviikon välierän jälkeen.

Matti Mattsson on puhunut paljon perheestään Tokion olympialaisten aikana. Kuva: Lehtikuva

Elämänsä kuntoon virittäytynyt Matti Mattsson ui vankalla itseluottamuksella 200 metrin rintauinnin olympiafinaaliin Tokion kisoissa. Mattsson oli välierässään kolmas ja kahden erän aikavertailussa viidenneksi nopein.

Mattsson aloitti välierän maltillisesti pitkin vedoin, kiristi rytmiä vasta kolmannen allasvälin aikana ja tuli maaliin tasapainoisen suorituksen jälkeen Suomen ennätysajassa 2.08,22. Kevään EM-kisoissa uitu ennätys kohentui neljä sekunnin sadasosaa.

– Oli pitkää liukua, mutta uskoin sen riittävän. Tästä on hyvä jatkaa finaaliin.

Sanoista voi päätellä, ettei Mattssonilla ollut vedoissaan aivan ankarin yritys. Mattssonin 50-metriset taittuivat ajassa 29,33, 32,52, 33,08, 33,29. Ero edelliseen SE-aikaan syntyi toisella allasvälillä, joka sujui nyt 0,34 sekuntia ripeämmin kuin Budapestin EM-altaassa.

Mattssonin uinnin voi katsoa alla olevalta videolta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Australian Izaac Stubblety-Cook vahvisti ennakkosuosikin asemaansa välierien parhaalla ajalla 2.07,35. Alkuerissä hän oli vain kaksi sadasosaa hitaampi.

Finaali uidaan keskiviikon aamujaksossa aikataulun mukaan kello 4.44 Suomen aikaa. Se voi olla eduksi Mattssonille, samoin alku- ja välierät, jotka hän selvitti matalalla frekvenssillä voimia säästäen.

Tytär ennusti välierätuloksen

Mattsson ei ryhtynyt arvioimaan mahdollisuuksiaan finaalissa, eikä veikkaillut voittoaikaa.

– Voittoajasta en osaa yhtään sanoa, sillä olympiafinaalissa voi tapahtua mitä vaan, Mattsson totesi.

– Ei kannata liikaa etukäteen miettiä, lähden uimaan omaa uintia ja nauttimaan siitä. Mutta totta kai kaikki on mahdollista.

Iltaohjelmassa oli välierän jälkeen verryttely, kevyt hieronta, ruokailu, "kisakylässä varmaan pieni kävely ehtoopäivänä" ja lopuksi soitto kotiin.

Perhe on noussut toistuvasti esiin Mattssonin haastatteluissa Tokiossa.

– Soitto kotiin, että miten elämä siellä rullaa, Mattsson sanoi välierän jälkeen.

– Innolla ovat katsoneet kaikki lajit. Ja (tytär) Varpu oli sanonut eilen äidilleen, että "isillä on kaksi uintia, sitten hän tulee kotiin".

Perheensä Mattsson otti jakamaan myös finaalisaavutusta.

– Melkein pisti porilaisenkin miehen herkistymään tossa tv-kameroiden edessä. Olympiafinaalista olen pikkupojasta asti haaveillut, Mattsson kertoi kurkusta karheaa palaa rykien finaalipaikan herättämistä tunteista.

– Aikalailla omaa unelmaa, kun tuli olympiafinaali ja on kahden lapsen isä. Ei kai paljon enempää voi vaatia.

Lue myös:

Katso Matti Mattssonin hurja veto! Suomalainen ui komeasti olympiafinaaliin uudella Suomen ennätyksellä – "Elän unelmaani"

Suomalaisampujalla aivan karmivaa epäonnea! Matti Mattsson ui upeasti finaaliin, Mäkelä-Nummelalla vaikea alku – katso tästä yön kohokohdat

Mäkelä-Nummelalle harmillinen huti sarjan lopussa, Mattsson hurjasteli loppukilpailuun – Yle seuraa Tokion kisapäivää hetki hetkeltä