1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kalle Palander

Nyt voit haastaa Kalle Palanderin kaksintaisteluun mökkiolympialajeissa – lähetä haasteesi lauantaihin mennessä ja pistä Palander pinteeseen!

Heitätkö kymppejä tikkatauluun silmät kiinni? Vai osaatko kenties kävellä käsilläsi mökin ympäri? Vai oletko ihan huippu perinteisissä mökkiolympialajeissa kuten mölkyssä tai pussijuoksussa? Näytä taitosi ja haasta Kalle Palander tekemään temppusi perässä.

Kalle Palander on valmiina vastaanottamaan haasteesi. Kuva: Tomi Hänninen

Haluatko haastaa Kalle Palanderin kaksintaisteluun leikkimielisessä kesäkisailussa? Nyt siihen on tuhannen taalan paikka, sillä lauantaina 31. heinäkuuta Ylen olympialähetyksissä kilpaillaan Tokion tapahtumien lisäksi myös perinteisissä mökkiolympialajeissa.

Urheilustudion voimahahmo Kalle haastaa nyt kaikki katsojat kisaamaan omissa suosikkimökkiolympialajeissaan – mölkyssä, pussijuoksussa, tikanheitossa, tukkihumalassa ja niin edelleen – niitähän riittää ja uusiakin saa keksiä!

Palander on lauantaina viettämässä mökkiolympialaispäivää porvoolaisella kesämökilla. Nyt voit näyttää Kallelle mallia ja haastaa entisen huippu-urheilijan tekemään oman suorituksesi perässä. Osaatko vaikkapa kävellä käsilläsi mökin ympäri tai heitätkö tikkatauluun kymppejä silmät kiinni? Näytä temppusi meille ja laita Palander pinteeseen!

Lähetä oma mökkiolympialaissuorituksesi tai kesäkisahaasteesi Kallelle Yle-kameralla. Kameran saat käyttöösi lataamalla Yle-sovelluksen (siirryt toiseen palveluun) ja siirtymällä Tokio 2020 –kisasivustolle. Linkki Yle-kameraan on heti Tokio-sivun kärkipaikalla ja tarkemmat ohjeet kameran käyttämiseen löydät tämän jutun lopusta.

Kalle näyttää ja palkitsee katsojien parhaita suorituksia (ja yrittää tehdä temput perässä) lauantain suorassa Yle TV2:n olympialähetyksessä. Mitä luulet, onnistuisiko Kallelta esimerkiksi alla näkyvä 11-vuotiaan sipoolaisvoimistelijan Hannan temppu?

Miten saan videoni lähetettyä?

Lataa ensin puhelimeesi Yle-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta. Sovellus toimii Android- ja iOS-käyttöjärjestelmillä toimivissa älypuhelimissa. Saat lisätietoa osoitteesta sovellus.yle.fi(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Avaa sovellus ja siirry sovelluksen oikeasta alalaidasta löytyvän menu-napin avulla (kolme viivaa) päävalikkoon. Valitse ylimpänä olevasta Pinnalla nyt -listasta löytyvä Tokio 2020.

Yle-kameran nostokuvake on heti sivun kärjessä. Avaa kamera painamalla nostokuvakkeen Avaa kamera -nappulaa.

Kameran infosivu aukeaa. Luettuasi ohjeet ja tietosuojalausekkeen paina Jatka.

Anna sovellukselle lupa käyttää puhelimesi kameraa ja kuvakirjastoa. Mikrofonia tarvitaan videon kuvaamiseen.

Valitse sen jälkeen joko Ota video tai Valitse kuvakirjastosta, riippuen haluatko kuvata nyt videon vai valita jo aiemmin kuvatun videon puhelimesi kirjastosta. Jos kuvaat videon, videon tallennus päättyy automaattisesti kun kesto on saavuttanut 15 sekuntia (videon maksimipituus).

Tämän jälkeen voit vielä esikatsella juuri kuvaamasi videon. Kun olet tyytäväinen, paina jatka. Jos haluat ottaa uuden videon, paina edellinen.

Anna seuraavaksi tiedot videostasi: kuvaaja, paikkakunta (valinnainen) ja lisätiedot sisällöstä (valinnainen).Palkitsemme kisojen aikana parhaita yleisön sisältöjä, joten jos haluat osallistua kisaan, laita lisätietokenttään myös sähköpostiosoitteesi. Säilytämme näitä tietoja vain mahdollisia palkintojen lähettämisiä varten ja poistamme kaikki tiedot olympialaisten päättymisen (8.8.2021) jälkeen. Emme jaa tietoja kolmansille osapuolille. Kun olet täyttänyt tiedot, paina jatka.

Nyt voit vielä kerran tarkistaa videosi ja antamasi tiedot. Kun olet tyytyväinen, paina lähetä. Halutessasi voit vielä perua lähetyksen. Lähettämisen jälkeen sovellus kuittaa "Kiitos! Sisällön lähetys onnistui." Tämän jälkeen pääset sovelluksen etusivulle painamalla Palaa alkuun -nappia.