1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Kalle Koljonen yliyritti lähes mahdottoman tehtävän edessä – Suomen sulkapalloässä antoi kovan lupauksen: "Haluan tehdä tulosta"

Sulkapalloilija Kalle Koljosen mukaan Viktor Axelsen oli tappavan tehokas hyökkäyksissään.

Kalle Koljosen olympiaurakka päättyi
Kalle Koljosen olympiaurakka päättyi

Sulkapalloilija Kalle Koljosen urakka Tokion olympiakisoissa jäi kahden ottelun mittaiseksi. Tanskalainen Viktor Axelsen voitti suomalaisen EM-pronssimitalistin keskiviikkona alkulohkon päätöspelissä erin 2–0.

Koljonen oli aseeton avauserässä, jonka tanskalainen maailmanlistan kakkonen voitti tylysti 21–9. Ensimmäinen erä kesti vain 16 minuuttia. Toisessa erässä Koljonen pääsi paremmin peliin sisään ja erän alku oli tasainen, mutta taitava ja ulottuva Axelsen käänsi erän nimiinsä luvuin 21–17.

Vaikka 27-vuotias Koljonen voitti aikaisemmin alkulohkon avauspelissään Itävallan Luka Wraberin päättyi hänen kisaurakkansa, sillä vain voittaja eteni kolmen pelaajan lohkosta jatkoon. Axelsen voitti molemmat ottelunsa, joten hän eteni lohkokärkenä jatkoon.

Koljonen antoi lupauksen: "Pariisissa olen parempi"

Ottelun jälkeen Koljonen antoi täyden tunnustuksen Axelsenille. Hänen mukaansa tanskalainen oli tappavan tehokas hyökkäyksissään ja lyönnit osuivat joko viivalle tai viivan tuntumaan.

– Ainoastaan silloin kun pääsin itse hyökkäämään, niin pystyin haastamaan. Aina kun jouduin puolustuskannalle, niin hän oli kova ratkaisemaan niistä. Jos hän pelaa noin, niin hän voittaa koko kisan, Koljonen totesi.

Koljonen pyrki pitämään aloitteen itsellään, sillä hän on parempi hyökkäämään kuin puolustamaan. Tällä kertaa hän sanoi sortuneensa yliyrittämiseen, ja se kostautui.

Vaikka 27-vuotiaan Koljosen kisaurakka on nyt ohi, hän uskoo, että tämä oli hänelle yksi askel eteenpäin. Hän tähtää nyt kolmen vuoden päähän Pariisin olympialaisiin, ja jos kroppa kestää, ovat tähtäimessä myös Los Angelesin kisat 2028.

– Pariisissa olen paljon parempi pelaaja, ja se on lupaus! Lupaan päästä silloin lohkosta läpi. Haluan tehdä tulosta Suomelle näissä sulkapallokarkeloissa, Koljonen vakuutti.

"Viktorilla ei ollut häivähdystäkään epävarmuudesta"

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Ville Lång sanoi, että Koljosella oli lähes mahdoton tehtävä keskiviikkona.

– Viktorilla ei ollut häivähdystäkään epävarmuudesta. Hän pääsi tietynlaiseen flow-tilaan ja pelasi aika vapautuneesti. Hänen hyökkäyslyöntinsä olivat todella inhottavan näköisiä.

Toisen erän alussa oli ainoa tilanne, kun näytti, että Viktor keskittyminen hieman herpaantui. Se tilanne olisi pitänyt hyödyntää ehkä paremmin, Lång näki.

– Sulkapallossa on haastavaa ja lähes mahdotonta voittaa, jos vastustaja on aina aikaisemmin pallossa. Varsinkin ensimmäisessä erässä Kalle joutui jahtaamaan palloa. Kalle pysyi hyvin pelissä mukana, kun kumpikaan ei painostanut.

Maailmanlistalla sijalla 70 oleva Koljonen jatkoi suomalaisten olympiaperinteitä sulkapallossa. Suomella on ollut aina vähintään yksi sulkapalloilija olympialaisissa siitä lähtien, kun laji tuli viralliseen kisaohjelmaan 1992.

Lue myös:

Suomalaispurjehtijoilla käsittämätöntä epäonnea, vene kaatui useita kertoja – "Kaikki mahdolliset virheet on nyt varmaan tehty"

Kalle Koljonen joutui kovaan kyytiin, Biles vetäytyi myös neliottelun finaalista – Yle seuraa Tokion kisapäivää hetki hetkeltä

Katso Matti Mattssonin hurja veto! Suomalainen ui komeasti olympiafinaaliin uudella Suomen ennätyksellä – "Elän unelmaani"

Pystyykö mielenterveytensä kanssa painiva supertähti enää kilpailemaan Tokiossa? Simone Bilesin elämää varjostaa rankka lapsuus ja seksuaalinen hyväksikäyttö