1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. painonnosto

Katso huima maailmanennätystyöntö – kiinalainen karjui sydämensä kyllyydestä olympiakullan varmistuttua

Kiinan Shi Zhiyong voitti painonnoston 73 kilon sarjan olympiakultaa ME-tuloksella 364 kiloa. 

 Zhiyong voitti painonnoston 73 kilon sarjan olympiakultaa ME-tuloksella
Zhiyong voitti painonnoston 73 kilon sarjan olympiakultaa ME-tuloksella

Kiinalainen Shi Zhiyong tuuletti villisti voittoaan Tokion olympiakisoissa keskiviikkona. Kiinalainen teki 73 kilon sarjan miesten maailmanennätyksen ja voitti olympiakultaa yhteistuloksella 364.

Zhiyong teki sekä tempauksessa (166 kg) että työnnössä (198 kg) olympiaennätyksen. Hän paransi omissa nimissään olleen maailmanennätyksen kilolla.

Voit katsoa Zhiyongin työntösuorituksen ja voittotuuletuksia klikkaamalla jutun kuvaa. Kiinalainen huusi voittosuorituksen jälkeen pitkään ja hartaasti. Mukana oli paljon tunnetta.

Pelkkä olympiakulta ei olisi lämmittänyt ylivoimaisesti voittanutta kiinalaista.

– Eniten olen innostunut siitä, että rikoin omissa nimissäni olleen maailmanennätyksen. Minua olisi kaduttanut jälkikäteen, jos en olisi rikkonut sitä, kiinalainen totesi.

Sarjan olympiahopeaa otti Venezuelan Julio Mayora ja pronssia Indonesian Rahmat Erwin Abdullah. Maallensa ensimmäisen mitalin Tokiosta hankkinut Mayora teki tuloksen 156+190=346. Abdullah kuittasi tuloksen 152+190=342.

Tokiossa on toistaiseksi kilpaillut viisi kiinalaista painnonostajaa, jotka ovat tuoneet maallensa neljä kultaa ja yhden hopean.

Lue myös:

Kommentti: Matti Mattssonin suoritus asettuu uuteen valoon, kun huomioidaan historiallinen konteksti – suomalainen uinti on palannut kotiin

Katso Matti Mattssonin hurja veto! Suomalainen ui komeasti olympiafinaaliin uudella Suomen ennätyksellä – "Elän unelmaani"

Matti Mattsson paljasti, mitä hänen 3-vuotias tyttärensä sanoi ennen olympiavälierää – tyttären ennustus toteutui

Fanny Teijonsalo kauhoi alkuerissä ennätyksensä

Ennätyskohun keskellä ollut sveitsiläissprintteri Alex Wilson pois Tokiosta dopingkäryn takia