1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Granlund jatkaa Nashvillessä ja Laine Columbuksessa, Raanta siirtymässä Carolinaan ja Haula Bostoniin

Jääkiekkoliiga NHL:ssä vapaiden agenttien markkinat aukesivat ja suomalaispelaajat ovat tehneet sopimuksia.

Mikael Granlund on jatkamassa Nashvillessä. Kuva: Andy Lyons / Getty Images

Mikael Granlund jatkaa jääkiekkouraansa Nashville Predatorsin riveissä. TSN ja The Athletic uutisoivat keskiviikkona, että Granlund on tehnyt neljävuotisen ja yhteensä 20 miljoonan dollarin sopimuksen Predatorsin kanssa.

Granlundin agentti kertoi aiemmin keskiviikkona, että suomalaishyökkääjä olisi lähdössä, mutta näin ei nyt näytä käyvän.

Kaudesta 2012–2013 saakka NHL-jäillä pelannut Granlund, 29, ehti edustaa seitsemän kauden ajan Minnesota Wildia, kunnes siirtyi Nashvilleen kaudella 2018-2019.

Viime kaudella Granlund pelasi 51 NHL-ottelua tehoin 13+14. Pisteiden valossa uransa toistaiseksi tehokkaimman NHL-kautensa Granlund kiekkoili kaudella 2016–2017, jolloin Minnesotan riveissä pelatuissa 81 ottelussa syntyi 69 tehopistettä.

ESPN:n mukaan puolestaan maalivahti Antti Raanta siirtyy Arizonasta Carolinan riveihin. Raannan sopimus on kaksivuotinen ja neljän miljoonan dollarin arvoinen. Hurricanesissa pelaavat suomalaiskiekkoilijoista myös Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jani Hakanpää.

Patrik Laine on hyväksynyt Columbus Blue Jacketsin jatkosopimustarjouksen. Sopimus kattaa ensi kauden ja se on 7,5 miljoonan dollarin arvoinen. Laine siirtyi Winnipegistä Columbukseen kesken viime kauden. Kausi oli suomalaishyökkääjälle vaikea.

Florida Panthers on hankkinut suomalaismaalivahti Christopher Gibsonin Tampa Bayn organisaatiosta.

Erik Haula on siirtymässä Boston Bruinsin riveihin, kertoo TSN-toimittaja Pierre LeBrun Twitterissä. LeBrun toteaa Haulan allekirjoittaneen Bruinsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan yhteensä 4,75 miljoonaa dollaria.

Haula, 30, siirtyy Bruinsiin Nashville Predatorsista, jossa hän pelasi kauden 2020-2021. Suomalaiskiekkoilijalla on NHL-kokemusta myös Minnesota Wildista, Vegas Golden Knightsista, Carolina Hurricanesista ja Florida Panthersista.

Kevään 2019 MM-kultajoukkueessa pelannut Juho Lammikko jatkaa Florida Panthersin riveissä vuoden mittaisella sopimuksella.

Pittsburgh Penguins kertoi tehneensä kaksivuotisen tulokassopimuksen suomalaismaalivahti Filip Lindbergin kanssa. Lindberg on pelannut viimeiset kolme kautta Massachusettsin yliopistossa.

Päivitetty klo 22.09: Täydennetty Erik Haulan siirto Bostoniin

Päivitetty klo 23.19: Täydennetty Juho Lammikon ja Filip Lindbergin sopimukset

Lue myös:

Joel Armia teki nelivuotisen jatkosopimuksen Stanley Cup -finalisti Montrealin kanssa