1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Emil Ruusuvuori puolivälieriin Atlantassa – vastustaja väsähti täysin helteessä

Emil Ruusuvuori voitti Benoit Pairen, kun ranskalainen luovutti kolmannessa erässä.

Kuva: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Emil Ruusuvuori eteni puolivälieriin tenniksen Atlantan ATP250-turnauksessa voittamalla toisen kierroksen ottelussa ranskalaisen Benoit Pairen. Paire voitti avauserän 6–4, Ruusuvuori toisen samoin numeroin ja Paire luovutti kolmannen erän tilanteessa 3–0. Atlantassa pelataan erittäin kuumissa ja kosteissa olosuhteissa.

Paire on taitava ja värikäs pelaaja, joka viimeisen vuoden aikana on pelannut hyvin välinpitämättömästi ja käytännössä heittänyt otteluita menemään. Viimeisten viikkojen aikana pelaaminen on jälleen kiinnostanut ranskalaista enemmän ja tulokset ovat parantuneet. Tällä hetkellä Paire on maailmanlistala 49:s.

Ruusuvuorta vastaan Paire syötti hyvin ja löi hienoja kulmia peruslyönneillään. Ranskalainen hankki ensimmäisessä erässä yhteensä seitsemän murtopalloa. joista hän käytti viimeisen ja meni sillä 5–4-johtoon. Ruusuvuori sai erän ainoan murtopallonsa seuraavassa pelissä, mutta ei pystynyt murtamaan ja Paire vei avauserän 6–4.

Toinen erä eteni ilman syötönmurtoja. Paire vaikutti kuitenkin erittäin väsyneeltä ja tilanteessa 4–5 hän aloitti syöttövuoronsa kolmella kaksoisvirheellä. Hän nousi siitä vielä tasatilanteeseen, mutta Ruusuvuori mursi lopulta ja vei toisen erän. Kolmatta suomalainen johti 3–0, kun väsynyt ranskalainen luovutti.

Ruusuvuori kohtaa puolivälierissä voittajan ottelusta Nick KyrgiosCameron Norrie.

Lue myös:

Heliövaara ja Ruusuvuori pelasivat yhdessä nelinpeliä Atlantassa – tuloksena niukka tappio avauskierroksella