1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Olympialaisten BMX-pyöräilyssä hurjan näköisiä onnettomuuksia – yhdysvaltalainen olympiavoittaja vietiin paareilla sairaalaan: "Nyt kävi pahasti"

Kisajärjestäjät kertoivat Yhdysvaltojen olympiavoittaja Connor Fieldsin olevan hereillä sairaalassa. Niin ikään paareilla pois kannettu Australian Saya Sakakibara on tällä hetkellä tarkkailussa.

BMX-pyöräilyssä nähtiin monia vaarallisia kaatumisia
BMX-pyöräilyssä nähtiin monia vaarallisia kaatumisia

Tokion olympialaisten BMX-racingin välierissä nähtiin useampi raju onnettomuus.

Lajin yhdysvaltalainen olympiavoittaja Connor Fields törmäsi ikävän näköisesti Ranskan Sylvain Andren ja Hollannin Twan von Gendtin kanssa miesten välierien kolmannessa lähdössä. Kolmikko kaatui kovalla vauhdilla ensimmäisessä kaarteessa radan pintaan, kun Fieldsin eturengas töppäsi edellä ajavan pyöräilijän takarenkaaseen.

– Nyt kävi pahasti tälle kolmikolle! selostaja Katariina Laakkonen päivitteli onnettomuuden jälkeen.

Riossa vuonna 2016 olympiavoittajaksi kruunattu Fields jäi maahan makaamaan ja lääkärit hoitivat häntä pitkään. Fields kannettiin lopulta paareilla pois ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.

Kisajärjestäjät kertoivat Twitterissä, että Fields on hereillä ja hän odottaa tällä hetkellä jatkotutkimuksia.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Toisessa välierissä Australian Saya Sakakibara törmäsi Yhdysvaltain Alice Willoughbyn kanssa. Myös Sakakibara kannettiin kisapaikalta paareilla.

Australian olympiajoukkueen mukaan pyöräilijä on tarkkailussa seuraavan vuorokauden ajan.

Naisten välierien toisessa lähdössä Hollannin Laura Smulders kaatui lähes samassa paikassa, kuin Fields. Tilanne näytti todella pahalta, kun hänen kilpasiskonsa Judy Baauw ajoi kaatumisen jälkeen hänen päänsä yli.

– Onneksi on kyynärsuojat, mutta nyt sattuu. Hidastuksessa näkyy, kuinka Axelle Etienne törkkää Smuldersia ja sitten vielä Judy Baauw ajaa siitä hänen päänsä yli ja niskakin saa siitä aikamoisen tärskyn, Laakkonen selventää.

Myös miesten finaalissa nähtiin kaatuminen, kun Ranskan Joris Daunet kaatui pronssisijalta viimeisessä mutkassa omia aikojaan.

Lue myös:

"Ai se oli Suomen ennätys?" – Sara Kuivisto häkeltyi täysin huimasta tempustaan olympialaisissa ja Raitanen meni finaaliin, katso tästä kohokohdat

Kommentti: Topi Raitasen huippuveto karisti kysymysmerkit – tässä piilee suomalaisen yllätysmahdollisuus olympiafinaalissa

Katso hurjan olympiaperjantain ohjelma ja lähetystiedot