Hyppää sisältöön

Rajusti pettynyt Liukkonen lyhytsanaisena: "Ihan hirvittävän raskaat neljä-viisi päivää"

Kevään Euroopan mestarin Ari-Pekka Liukkosen tie tyssäsi heti alkueriin Tokion olympialaisten 50 metrin vapaauinnissa. Fanny Teijonsalo putosi vain kahden sadasosan erolla naisten saman matkan välieristä.

Euroopan mestari Ari-Pekka Liukkoselle suuri pettymys – karsiutui välieristä Tokiossa
Euroopan mestari Ari-Pekka Liukkoselle suuri pettymys – karsiutui välieristä Tokiossa

Ari-Pekka Liukkosen esitys jäi vaisuksi Tokion olympialaisten miesten 50 metrin vapaauinnissa. Liukkonen hyytyi päämatkallaan aikaan 22,25, jäi 26. sijalle ja karsiutui välieristä.

– Startti oli nihkeä, väkinäistä uintia ja vauhtia puuttui, Yle Urheilun asiantuntija Vesa Hanski kommentoi.

Liukkonen juhli tällä samalla matkalla keväällä Euroopan mestaruutta, mutta Tokiossa uinti ei kulkenut toivotulla tavalla. Liukkonen ei antanut tv-toimittajille haastatteluja, mutta antoi myöhemmin kommentit Yle Sportenin toimittajalle.

– Ihan hirvittävät raskaat neljä-viisi päivää ollut. Tänään ei tämän parempaan pystynyt. Oli tiedossa, että tämä on tiukin paikka. Jos olisi tästä jatkoon päässyt, ei olisi ollut huomenna mitään ongelmia päästä välierästä finaaliin. Aina on sama juttu, että alkuerä on raskas. Tällä kertaa oli erityisen raskas, Liukkonen sanoi.

Alkuerien ykkönen oli USA:n Caeleb Dressel, joka kauhoi kärkiajan 21,32. Välieräpaikkaan olisi vaadittu aika 21,97, mutta Liukkosen aika painui siis yli 22 sekunnin.

Fanny Teijonsalo täpärästi ulos välieristä

Fanny Teijonsalo onnistui huomattavasti paremmin naisten 50 metrin vapaauinnin alkuerissä. Teijonsalo hätyytteli omaa Suomen ennätystään ajallaan 24,79. SE-aika jäi vain kahden sekunnin sadasosan päähän.

Teijonsalo oli alkuerien 17:s ja putosi vain kahden sadasosan erolla välieristä, joihin jatkaa alkuerien 16 nopeinta uimaria.

– Kaikkeni annoin, ei voi mitään. Tämä riitti tänään nyt tähän, en ollut nyt vain tarpeeksi hyvä. Maaliintulo jäi vähän kauas, siinä olisi varmaan ollut kaksi sadasosaa löysää, Teijonsalo kommentoi.

Australian Emma McKeon oli alkuerien ykkönen olympiaennätyksellä 24,02.

Suomalaisuimarien taistot Tokion olympiauinneissa ovat päättyneet.

Päivitetty kello 13.50: Fanny Teijonsalo täydennetty uutiseen.

Päivitetty kello 13.59. Lisätty Liukkosen kommentit Olympiakomitean nauhoitteella..

Päivitetty kello 16.01. Lisätty Liukkosen antaneen kommentit Yle Sportenille.

Lue myös:

Terveyshuolet sotkeneet Ari-Pekka Liukkosen valmistautumisen olympialaisiin: "Tuntuu, ettei mikään toimi tällä hetkellä"

Olympiasankari Matti Mattsson pelasi upporikasta ja rutiköyhää – Ylen videot näyttävät kovan riskin, ällistyttävän kehityksen ja kämmenen eron ME-mieheen

Kommentti: Matti Mattssonin olympiamitali voi olla apu miljardeja maksavaan ongelmaan – tämän vuoksi suomalaiset tarvitsevat urheilijoita

25 vuoden odotus päättyi! Katso, kuinka Matti Mattsson ylsi hurjalla vedolla olympiapronssille Tokiossa