Hyppää sisältöön

FC Lahti ja Ilves jättivät liiganousijat nollille

Jalkapallon Veikkausliigan perjantain otteluissa FC Lahti voitti KTP:n 3–0 ja Ilves AC Oulun 1–0.

FC Lahden Altin Zeqiri (vas.) ja KTP:n Paavo Voutilainen kamppailevat. Kuva: Lehtikuva

Jo ennestään pitkät putket saivat jatkoa Lahdessa, kun FC Lahti voitti miesten jalkapalloliigassa KTP:n 3–0. Voitolla Lahti venytti tappiottomien otteluiden putkensa jo 11 otteluun.

Vähemmän mairittelevasti KTP on poistunut nyt kentältä ilman voittoa yhtä monta kertaa. Lisäksi molemmilla on sarjassa toistaiseksi eniten tasapelejä tilillään (5).

FC Lahden keskikenttäpelaaja Eemeli Virta vastasi komeasta soolomaalista 11. minuutilla. Virta riisti pallon keskialueella, kuljetti lähelle rangaistusalueen rajaa ja ampui komeasti yläkulmaan yli KTP:n maalivahdin Anton Lepolan.

– Aikainen maali rauhoitti peliämme ja pystyimme hallitsemaan tilanteet sen jälkeen, maalintekijä kommentoi upeaa sooloaan.

Toisella puoliajalla KTP:n tuskaa lisäsivät Chinedu Geoffrey ja vaihtopelaaja Pyry Lampinen, jolle Virran tavoin maali oli kauden ensimmäinen.

Lopputulos oli suuri pettymys KTP:n valmentaja Gabri Xatartille, jonka joukkue menetti mahdollisuutensa tällä kertaa karkeiden virheiden myötä.

– Tulimme Lahteen hyvin optimistisena, mutta emme saaneet siirrettyä mitään harjoituksista peliin, Xatart totesi.

Ilveksen Mömmö upotti taas AC Oulun, puolustaja Aspegren on lähtökuopissa

Ilveksen Eetu Mömmö upotti AC Oulun jo toistamiseen tällä kaudella jalkapalloliigassa, kun tamperelaiset kaatoivat vieraansa Ratinassa 1–0.

Mömmö iski kauden avausottelun molemmat maalit Oulussa, ja perjantaina komea vasurilaukaus varmisti isännille täyden pistepotin. Ilves-laituri on iskenyt kauden neljästä maalistaan kolme oululaisverkkoon.

– Jotenkin ne ovat vaan sattuneet näihin. Ensin Oulussa kaksi maalia, ja nyt kun olen päässyt hyvään vireeseen, en ollut tästäkään yllättynyt, Mömmö kertasi.

Isäntien kokoonpanosta puuttuivat edelleen kesäkuun puolivälistä saakka sivussa olleet puolustajat Kalle Katz ja Felipe Aspegren.

– Katz on sairastellut pitkään, mutta nyt on ilmeisesti löytynyt oikea diagnoosi ja lääkkeet siihen. Hän pystyy aloittamaan harjoittelun kohta. Aspegren ei tällä hetkellä mahdu mukaan ja haluaa siirtyä muualle, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi.

AC Oulun kapteeni Anselmi Nurmela iloitsi joukkueensa parantuneista otteista viime peleissä, mutta harmitteli otteen kirpoamista toisella puoliajalla.

– Onhan tämä turhauttavaa, mutta ei ollut ensimmäinen kerta, kun tällä kaudella kävi näin, Nurmela sanoi.

Lue myös:

KuPS nousi jälleen tasoihin viime hetkellä ja iski voittomaalin jatkoajalla Konferenssiliigassa – Honka putosi jatkosta