1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

Kärkijoukkue KuPS ei päästänyt Honkaa edes laukomaan – Gentjana Rochi kasvatti jälleen maalimääräänsä

KuPS jatkaa jalkapallon Kansallisen liigan kärjessä, kun 14. kierros on yhtä peliä vaille valmis. Åland United ja TiPS ovat kuopiolaisten perässä tasapisteissä.

Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli olivat tehokkaina, kun KuPS kohtasi FC Hongan kotonaan. Kuva: Kansallinen liiga / Kalevi Hämäläinen

Åland United haki pisteet Helsingistä toisen jakson maaleillaan ja voitti ottelun 2–1 (0–1). Kotijoukkue HPS pelasi rohkeasti ja otti yllätysjohdon jo 18. minuutilla, kun Hanna Onufriew käytti hyväkseen ahvenanmaalaisten puolustuksen epäonnistuneen syötön.

Toisella jaksolla tuttu tehonainen Cassandra Korhonen onnistui jälleen maalinteossa ja viimeisteli jo kauden 15. maalinsa oman laukauksensa paluupallosta. Sarah Troccoli ratkaisi ottelun Unitedille puskettuaan Sanni Ojasen mainion pystypallosyötön HPS:n maalilla ahkeroineen Jessica Kiviahon selän taakse.

Tikkurilassa nähtiin kauden toinen Vantaan derby, jonka voittajaksi selviytyi jälleen TiPS. Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt kotijoukkue voitti PK-35 Vantaan 2–0 (2–0).

TiPS käytti tehokkaasti hyväkseen ensimmäisen puoliajan hallintansa. Tia Hälinen pääsi viimeistelemään kauden kahdeksannen osumansa jo 21. minuutilla ja noin varttia myöhemmin Anna Nurmi puski kulmatilanteesta TiPS:n toisen maalin.

PK-35 Vantaa hallitsi toista jaksoa ja oli useampaan otteeseen lähellä kavennusmaalia, mutta vierailija ei päässyt tällä kertaa ylärimaa lähemmäksi.

Kuopiossa sarjajohtaja KuPS ei antanut vierailijan yllättää, sillä se piti FC Hongan tiukasti kurissa maalein 2–0 (1–0). KuPS hallitsi ottelua selkeästi, ja espoolaisilla oli suuria ongelmia päästä kunnon hyökkäyksiin. Maalia kohti tulleet laukaukset kirjattiin KuPSille peräti 9–0.

KuPS siirtyi johtoon jo ottelun yhdeksännellä minuutilla, kun Lavdije Begolli esitteli pallotaituruuttaan ja laukoi pallon maata pitkin vasempaan alanurkkaan.

Toisella jaksolla maalipörssiä johtava Gentjana Rochi kasvatti jälleen maalimääräänsä ja nyt se on 17. Honka antoi maalitykille liikaa tilaa puolustuksessa ja Rochi kiitti laukomalla pallon vasempaan alanurkkaan.

Kierroksen viimeinen ottelu pelataan tiistaina, kun Ilves matkaa Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Ilves on ligassa kahdeksantena, JyPK hakee yhä ensimmäistä pistettään.

Lue myös:

Linda Sällström osui HJK:lle, mutta Amanda Rantanen ratkaisi pisteet PK-35:lle