Hyppää sisältöön

Silja Kosonen täpärästi ulos moukarin loppukilpailusta yli 70-metrisellä heitolla, Krista Tervo jäi ilman tulosta: "Se oli kaikki tai ei mitään"

Kosonen jäi loppukilpailupaikasta reilun metrin. Tervon ensimmäinen heitto meni ohi sektorista. Kaksi seuraavaa jäivät moukarihäkin verkkoihin.

Silja Kosonen leiskautti kolmannellaan 70,49 – karsiutui silti loppukilpailusta
Silja Kosonen leiskautti kolmannellaan 70,49 – karsiutui silti loppukilpailusta

Kaiken Tokion olympialaisista löydät Yle Urheilun kisaoppaasta täältä.

Silja Kosonen jäi Tokion olympialaisten moukarinheitossa niukasti ulos loppukilpailusta. 18-vuotias Kosonen heitti uransa ensimmäisissä olympiakisoissa tuloksen 70,49 ja oli karsinnan 14:s.

Finaaliin pääsi 12 parasta. Viimeisen jatkopaikan nappasi Italian Sara Fantini tuloksella 71,68.

Kosonen myönsi haastattelupisteellä, että hänen tunnelmansa ovat hieman kaksijakoiset.

– Kyllä se harmittaa, etten päässyt finaaliin. Taso on noussut vuosien aikana. Hienoa olla osa tätä. Sain kuitenkin kolme hyvää tulosta, mikä on mielestäni ihan hyvin ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa. Pakko on olla tyytyväinen. Pikkuisen saa harmittaakin. Ei se kauas jäänyt, Kosonen sanoi.

Karsintaryhmä B:ssä heittäneen Kososen kilpailu oli nousujohteinen. Hän heitti ensimmäisellään 69,01, toisellaan 69,59 ja viimeisellään kilpailun parhaansa.

Nuoren raisiolaisen ennätys 73,43 on aikuisten Suomen ennätys ja alle 20-vuotiaiden maailmanennätys. Kosonen voitti heinäkuussa alle 20-vuotiaiden EM-kultaa.

Olympiaedustuspaikka oli hieno huipennus läpimurtokaudelle, vaikka Tokiossa tie nousikin pystyyn ennen loppukilpailua.

– Olihan tuo ihan älyttömän hienoa. Vaikka ei olekaan ihmisiä ihan tuhansittain, niin pelkkä tämä stadion on hieno tyhjänäkin, joten on tosi siistiä, Kosonen hehkutti.

Kososen arvokisaputki jatkuu heti Suomeen paluun jälkeen. Hän lähtee elokuussa alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin Nairobiin jahtamaan nuorten MM-kultaa.

– Lähden hyvillä mielin. Täällä meni kuitenkin tuloksellisesti aika hyvin. Jos tällaisissa kisoissa pystyn näin kovaan tulokseen, kyllä se MM-kisoihinkin lupaa hyvää. Siellä on melkein samat heittäjät kuin (nuorten) EM-kisoissa. Odotan sitä innolla, Kosonen sanoi.

Tervolla tekniikkaongelma

Krista Tervon urakka Tokiossa päättyi moukarinheiton karsintaan. Jo aiemmin yöllä karsintaryhmä A:ssa heittänyt suomalainen jäi ilman tulosta.

– Kyllä toki harmittaa, mutta lähdin heittämään finaalipaikasta ja laitoin kaiken peliin. Se oli vähän kaikki tai ei mitään. Valittavasti tuli se "ei mitään". Yritin joka tapauksessa parhaani, Tervo harmitteli.

Tervon ensimmäinen heitto meni vasemmalta ohi sektorista. Kaksi seuraavaa jäivät moukarihäkin verkkoihin.

– Minulla on ollut koko kesän se sama tekniikkavirhe. Se oli tänään aika paljon esillä. En saanut sitä loppua tarpeeksi terävästi kiinni, joten heitto levisi ja pyörähti yli, Tervo analysoi.

Krista Tervo pyörittää moukaria Tokion olympialaisten karsinnassa.

Olympiakisat olivat 23-vuotiaan Tervon uran ensimmäiset. Aiemmin hän on edustanut Suomea EM- ja MM-kisoissa, mutta jäänyt niissäkin karsintaan.

Tokion olympialaisetkin olivat Tervolle vielä opintomatka, joka lisäsi nälkää tuleviin arvokisoihin.

– Tämä oli... kokemus, Tervo nauroi ja jatkoi:

– Mennään edelleen posin kautta. Kyllä tästä noustaan ylös ja jatketaan eteenpäin. Kyllä se vielä osuu kohdilleen ihan varmasti.

Karsinnan ylivoimainen ykkönen oli puolalainen maailmanennätysnainen Anita Wlodarczyk tuloksella 76,99.

Tokion olympialaisten kisapäivän hetki hetkeltä -seurantaan pääset täältä.

Lue myös:

Kommentti: Tällaista suomalaismenoa olympialaisten 800 metrillä ei ole nähty koskaan, Sara Kuivisto osui kultasuoneen

Todella harvinainen suoritus! Sara Kuivistolta jälleen sensaatiomainen Suomen ennätys – Ylen asiantuntija liikuttui historiallisesta tuloksesta

Valmentaja avaa Sara Kuiviston uskomattoman olympiatempun taustat – Kuivisto oli Tokion juoksuradalla fiksumpi kuin muut

"Syksyllä pelataan Kimbleä, rakastan sua" – ruotsalaisen olympiavoittajan Daniel Ståhlin hellyttävä viesti turkulaiselle isoäidille sulattaa sydämet

Naisten 100 metrillä käsittämättömän kovaa menoa, 33 vuotta vanha ennätys rikki – kolmoisvoiton ottaneet jamaikalaiset kyräilivät toisilleen