Hyppää sisältöön

Suomalaisgolfaajat paransivat loppua kohden Tokiossa – Samooja pettyi, Välimäelle olympialaiset merkittävä käänne

Yhdysvaltain Xander Schauffele hallitsi kisaa avauskierroksesta lähtien ja pelasi kultamitalistiksi. Slovakian Rory Sabbatini nousi huimalla kierroksella hopealle.

Sami Välimäelle jäi hyvä maku suuhun olympiagolfista. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sami Välimäki ja Kalle Samooja päättivät golfin olympiaturnauksen nelipäiväisen rupeaman parhaisiin kierroksiinsa ja toivovat, että Kasumigasekin kentän kokemukset auttavat nostamaan omaa tasoa miesten Euroopan kiertueen loppukauteen.

Kumpikin pelasi sunnuntaina 67 lyönnin kierroksen. Mitalia tavoitelleista suomalaisista Välimäki jakoi 27. sijaa yhteistuloksella -9 ja Samooja 45. sijaa (-4). Sijoitukset tiesivät sitä, että Mikko Ilonen on Rion 21. sijallaan yhä suomalaisen olympiagolfin menestynein pelaaja.

Golfin miesten olympiavoittajaksi pelasi Yhdysvaltain Xander Schauffele, joka johti kilpailua avauskierroksesta lähtien ja voitti tuloksella -18. Sunnuntain nousija oli Slovakiaa edustanut Rory Sabbatini (-17). Aiemmin Etelä-Afrikan väreissä pelannut Sabbatini hurjasteli 61 lyönnin kierroksen ja nousi hopealle. Pronssista uusi seitsemän pelaajaa, joista Taiwanin C.T. Pan varmisti neljännellä uusintareiällä mitalinsa.

Odotuksissa parempaa

Välimäki karsi sunnuntaina virheitä pois ja selvisi yhdellä bogilla. Viisi birdieä kelpasi Välimäelle, ja hän koki saaneensa olympiagolfista käänteen parempaan huonon alkukauden jälkeen.

– Tästä on hyvä rakentaa ja palata arkeen Tourille (miesten Euroopan kiertueelle), Välimäki kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Samoojan turnaus lässähti heikkoon 75 lyönnin avauskierrokseen, mutta lopuilla kierroksilla hän pääsi paremmin peliin kiinni. Sunnuntaina hän väritti tuloskorttiaan kuudella birdiellä ja kahdella bogilla.

– Sieltä se pikkuhiljaa toki parani, mutta eipä tällaisesta sijasta mikään kauhean hyvä maku jää, parempaa odottanut Samooja kommentoi Golfliiton tiedotteessa.

Golffarit asuivat parinkymmenen minuutin päässä kisakentästä, sillä Tokion kisakylästä vajaan parin tunnin matkustaminen kentälle olisi käynyt liian raskaaksi, varsinkin kun kilpailupäivät alkoivat kello 7.30 Japanin aikaa. Sunnuntaina golffarit pääsivät kuitenkin tapaamaan muuta Suomen joukkuetta.

– Huomenna kohti kotia. Tänään käväistään olympiakylässä pyörähtämässä, niin saadaan haisteltua sitä olympiatunnelmaa enemmän, Samooja sanoi.

Lue myös:

Elias Kuosmanen etenee keräilyeriin – suomalaisella on vielä mahdollisuus pronssimitaliin

Tuula Tenkanen viides olympialaisten purjehduksessa toista kertaa peräkkäin – pitkä ura päättyi kyyneliin: "Tämä liikutus ei johdu surusta"

Ari-Pekka Liukkonen avautuu rajuista ahdistusoireistaan Tokiossa: "Viimeinen viikko oli jotain, mitä kenenkään ei tarvitsisi joutua kokemaan"