1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Vaimo syyttää NHL-hyökkääjä Evander Kanen lyövän vetoa omaa joukkuettaan vastaan – pelaaja katosi Eurooppaan juhlimaan

Evander Kanen vaimon Anne Kanen mukaan pelaaja on halunnut hävitä otteluita tahallaan. Anna Kane ihmettelee, miksi NHL antaa peliriippuvaisen vielä pelata.

San Jose Sharksin Evander Kanen (vas.) vaimo Anna Kane ei ole tyytyväinen miehensä toimintaan. Kuva: Getty Images

San Jose Sharksin hyökkääjän Evander Kanen epäillään lyöneen vetoa joukkueensa otteluista. Jääkiekkoliiga NHL kertoi lauantai-iltana tutkivansa Kanen vaimon Anna Kanen syytöksen, jonka mukaan Kane olisi pyrkinyt häviämään Sharksin otteluita tahallaan.

– Miten NHL antaa uhkapeliriippuvaisen edelleen pelata, kun on täysin selvää, että hän haluaa hävitä ottelunsa voittaakseen rahaa. Hmm, ehkä jonkun pitäisi puuttua tähän, Anna Kane kirjoitti Instagramissa uutistoimisto AP:n mukaan.

– Voiko joku kysyä (NHL:n komissaari) Gary Bettmanilta, miten he antavat pelaajan lyödä vetoa omista peleistään?

NHL kertoi suhtautuvansa väitteeseen erittäin vakavasti.

– Pelimme integriteetti on ensiarvoisen tärkeää, liiga viestitti Twitterissä.

Raskaana oleva Anna Kane syytti Euroopassa juhlivaa miestään myös perheensä hylkäämisestä. Anna Kanella ei sanojensa mukaan ole varaa ostaa tyttärelleen vauvanruokaa, ja Evander Kane on käskenyt vaimoaan myymään vihkisormuksensa selviytyäkseen.

Evander Kane, 29, on ollut viime vuosina otsikoissa rahapeli- ja talousongelmistaan. Vuonna 2019 lasvegasilainen kasino haastoi Kanen oikeuteen, sillä hyökkääjä ei ollut maksanut takaisin puolen miljoonan dollarin pelivelkaa.

Kane teki viime kaudella Sharksin paidassa 49 pistettä 56 ottelussa. Hyökkääjän seitsemänvuotinen ja 49 miljoonan dollarin arvoinen sopimus on voimassa vielä neljä kautta.

Kane on pelannut urallaan myös Atlantan ja Winnipegin sekä Buffalon organisaatioissa.

Lue myös:

Kommentti: Leijonien olympiaprojektissa kuohuu – NHL-tähden julkinen nöyryytys oli johtoportaalta täysin tarpeeton temppu

Artturi Lehkoselle vuoden jatkosopimus Montrealiin

Joel Kivirannalle kahden vuoden sopimus Dallasin kanssa

Lisää suomalaissiirtoja NHL:ssä – Jani Hakanpää Dallasiin