1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Oliver Helander loukkaantui harjoituksissa – "On todennäköistä, ettei hän pysty osallistumaan karsintaan"

Oliver Helander on loukkaantunut. Osallistuminen olympiakarsintaan on vaakalaudalla. Antti Ruuskanen ei saavu Tokioon kilpailemaan Helanderin tilalle.

Kuva: Lehtikuva

Oliver Helander on loukkaantunut harjoituksissa. Asiasta tiedotettiin Suomen olympiakomitean tiedotustilaisuudessa Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna.

Suomen joukkueen lääkäri Ilkka Räsänen kertoi, että 24-vuotias Helander kärsii oikean reiden lähentäjavammasta.

– On todennäköistä, ettei hän pysty osallistumaan keskiviikon keihäskarsintaan, Räsänen sanoi.

Keihäänheiton lajivalmentajan Petteri Piirosen mukaan Helander ilmoitetaan karsintaan. Päätös osallistumisesta tehdään todennäköisesti juuri ennen karsinnan alkua.

– Vamma tuli nopeusharjoituksen yhteydessä harjoituskentällä. Ristiaskeljuoksun ja ristiaskelhypäysten yhteydessä tuli krampintyylinen terävä pistos lähentäjään, Piironen avasi Yle Urheilun haastattelussa.

Urheiluliiton valmennuspäällikkö Tuomo Salonen kertoi, ettei keihäsjoukkueen varamies Antti Ruuskanen saavu Tokioon kilpailemaan Helanderin tilalla.

Salosen mukaan Ruuskasta ja tämän taustajoukkoja informoitiin Helanderin tilanteesta eilen. Salosen mukaan Ruuskanen oli kuitenkin tullut johtopäätökseen, ettei matkustus Tokioon ja kilpaileminen tällä aikataululla ole järkevää.

– Informoimme Oliveria, että kerromme Antille ja jos Antti tulee paikalle, Antti heittää. Seuraamme nyt Oliverin tilanteen loppuun asti, kun selvisi, että Antti ei tule, Piironen sanoi Yle Urheilulle.

Olisiko ollut mahdollisesti syytä, että Antti Ruuskanen olisi ollut Tokiossa paikan päällä varamiehenä?

– Käsittääkseni tänne paikan päälle ei voi akkreditoida kuin kolme urheilijaa kerrallaan. Neljää ei voi olla. Neljäs on kotiin jäävä varamies, Piironen sanoo.

Suomen muut keihäänheittäjät Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo ovat Piirosen mukaan olleet hyvässä kunnossa valmisteluleirillä.

– En näe mitään estettä, että pojat eivät pystyisi tekemään hyvää tulosta karsinnasa ja jatkamaan siitä finaaliin, Piironen päättää.

Lue myös:

Kuiviston ennätystehtailu jatkui, Savolainen jäi hallitsevan olympiavoittajan jalkoihin – kertaa Tokion vaiherikkaan yön tapahtumat

Kolme juoksua, kolme Suomen ennätystä! Sara Kuivisto eteni 1500 metrillä välieriin – "Ei tuntunut missään"

Suomen painitoivoille pettymyksiä: Arvi Savolaisella pieni oljenkorsi pronssiotteluun – Elias Kuosmanen paljasti tuomarin tylyn piikittelyn

Katso, kuinka maailmanmestari teki lassevirenit: kaatui viimeisellä kierroksella, mutta rynnisti 1500 metrillä eränsä voittoon

Kommentti: Jopa kaiken nähneet yleisurheiluihmiset olivat äimän käkenä, miesten korkeusfinaalin ratkaisu ei saa toistua enää koskaan

Olympialaisten tv-lähetyksessä kohauttaneiden sanojen taustalla on huima tarina – tämän takia kaikkien aikojen korkeusfinaalin kultamitali jaettiin