1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Kanada yllätti Yhdysvallat jalkapallon olympiavälierässä – USA:n tähtipelaajalta rehellinen tilitys: "Tämä on syvältä"

Hallitsevan maailmanmestarin USA:n esitykset Tokiossa ovat olleet pettymys. Katso ottelun kohokohdat jutun pääkuvana olevalta videolta.

Näin Kanada yllätti USA:n olympiavälierässä
Näin Kanada yllätti USA:n olympiavälierässä

Kanada on edennyt naisten jalkapallon loppuotteluun Tokion olympialaisissa. Kanada kaatoi välierissä kestosuosikki Yhdysvallat 1–0.

Ottelun ainoan maalin teki Jessie Fleming rangaistuspotkusta 74. minuutilla.

Kanada saavutti kaksissa edellisissä olympialaisissa pronssia, mutta ei ole koskaan pelannut olympialaisten tai MM-kisojen finaalissa. Yhdysvallat on hallitseva maailmanmestari ja oli viimeksi hävinnyt Kanadalle 20 vuotta sitten. Maanantain tappio katkaisi Yhdysvaltain 36 ottelun tappiottoman putken pohjoisnaapuriaan vastaan.

Toinen loppuottelija ratkaistaan myöhemmin tänään välierässä, jossa kohtaavat Australia ja Ruotsi.

Rapinoe: 100 asiaa jotka olisimme voineet tehdä paremmin

Naisten jalkapallo tuli olympiaohjelmaan Atlantassa 1996, ja Yhdysvallat selvisi finaaliin viisissä kisoissa perättäin. Riossa 2016 tie kuitenkin nousi pystyyn jo puolivälierissä, ja nyt tähtisikermä joutuu pelaamaan pronssista.

Tokiossa Yhdysvallat on esiintynyt alusta asti vaisusti ennakko-odotuksiin nähden. Se hävisi avausottelussaan Ruotsille 0–3 ja on onnistunut maalinteossa vain kahdessa viidestä ottelustaan. Puolivälierästä se eteni jatkoon kaatamalla Hollannin rangaistuspotkuilla.

– Tämä on tietysti syvältä, sitä ei koskaan halua hävitä. Emme halua koskaan hävitä Kanadalle emmekä halua hävitä pelaamalla tällä tavalla, Yhdysvaltain tähtihyökkääjä Megan Rapinoe sanoi.

– On sata asiaa, jotka olisimme voineet tehdä paremmin. Se on mielestäni meille kaikkein turhauttavinta.

Kanadan siirryttyä johtoon Yhdysvaltain loppukiri jäi kesyksi. Carli Lloydin pusku osui ylärimaan, mutta sitä lähemmäs maalintekoa yhdysvaltalaiset eivät maanantaina Kashiman stadionilla päässeet.

Lue myös:

USA:n supertähti yritti hypätä loukkaantuneena, Murto teki historiaa – tästä löydät olympiamaanantain kaikki käänteet

Savolaisen kohtalo ratkesi dramaattisella tavalla – katso loukkaantuneen armenialaisen taistelu, joka toi suomalaiselle mahdollisuuden mitaliin

Valko-Venäjän urheilujohtoa kritisoinut pikajuoksija hakee turvapaikkaa Puolasta – "En aio palata Valko-Venäjälle"

Mielenterveytensä kanssa kamppaileva Simone Biles kilpailee tiistaina