1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Kamerat bongasivat katsomosta olympiavoittajan hellyyttävässä puuhassa – kutoo villapaitoja koirille ja kerää rahaa syöpätutkimukseen

Uimahyppääjä Tom Daley kutoo villapaitoja ja esittelee niitä suositulla Instagram-tilillään. Sunnuntaina hän herätti huomiota kutomalla villapaitaa koiralle ponnahduslautakisan katsomossa Tokiossa.

Tom Daley kutoi villapaitaa ponnahduslaudan finaalikatsomossa. Kuva: ©SPORTSFILE

Britannian uimahypyn kultamitalisti Tom Daley varasti huomion sunnuntaina oltuaan seuraamassa naisten kolmen metrin ponnahduslaudan finaalia.

Kamerat bongasivat Daleyn katsomosta käsitöiden parissa. Maanantaina innokas kutoja paljasti Instagram-julkaisussaan (siirryt toiseen palveluun), minkälaisesta projektista oli kyse.

– Tein ystävilleni koirien villapaitoja! Kuinka söpöjä ne ovatkaan? Kudoin yhtä tällaista eilen altaalla, Daley kirjoitti.

Daley, 27, löysi kutomisharrastuksen viime vuonna, kun koronarajoitukset lukitsivat hänet ja muut britit koteihinsa. Uimahyppytähti jakaa tuotoksiaan Instagram-tilillä (siirryt toiseen palveluun), jolla on jo yli 700 000 seuraajaa.

BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Daley on kuvannut kutomista "salaiseksi aseekseen". Kutomisprojektiensa avulla hän on kerännyt myös rahaa syöpätutkimukseen (siirryt toiseen palveluun). Daleyn isä menehtyi aivosyöpään kymmenen vuotta sitten.

– Kutominen on osa henkistä valmistautumistani. Sen avulla voin paeta kaikesta hetkeksi. Olen kutonut kaikenlaista, kuten huiveja ja pieniä hattuja pojalleni, Daley kertoi.

Daley ja parinsa Matty Lee voittivat aiemmin Tokiossa parihyppyjen kymmenen metrin olympiakultaa. Mitalilleen hän kutoi pienen Britannian ja Japanin lipuilla koristellun säilytyspussin, joka on kerännyt sosiaalisessa mediassa ihastusta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Ensimmäisen kerran Daley oli mukana olympialaisissa vain 14-vuotiaana Pekingissä 2008. Tokiossa urakka jatkuu vielä 10 metrin henkilökohtaisessa kilpailussa. Lienee helppoa arvata, miten britin aika kisakylässä kuluu kisaan valmistautumisen ohessa.

Lue myös:

Tällaista ei ole koskaan aiemmin nähty! Katso nämä grafiikat ja ymmärrät, mitä ihmettä Karsten Warholmin ME-juoksussa oikein tapahtui

Katso käsittämätön maailmanennätys! Karsten Warholm alitti uskomattoman haamurajan – Ylen asiantuntija häkeltyi:" Voiko tämä olla edes totta?"

Tony Hawk kertoo Yle Urheilulle, miksi Lizzie Armannon tarina on olympialaisten hienoimpia – “Jos ihmiset tietäisivät, mistä hän on selvinnyt”