1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Arvi Savolainen hävisi raastavan pronssiottelun – katso tästä, kuinka väsyneinä painijat kaatuivat mattoon: "Huono maku jäi"

Suomalaispainija Arvi Savolainen ei onnistunut peittoamaan iranilaisvastustajaansa Tokion olympialaisten pronssiottelussa. Ottelu ratkesi pistein 9–2. Olympiaturnauksessa viidenneksi jäänyt Savolainen oli painin jälkeen todella pettynyt.

Arvi Savolainen taipui pronssiottelussa – myös iranilaisvastustaja aivan puhki
Arvi Savolainen taipui pronssiottelussa – myös iranilaisvastustaja aivan puhki

Kaiken Tokion olympialaisista löydät Yle Urheilun kisaoppaasta täältä.

Arvi Savolainen, 22, hävisi pronssiottelun kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa. Suomalainen sai pronssiottelussa vastaansa iranilaisen Mohammadhadi Saravin.

– Toivoisin, että jossain vaiheessa heräisin ja pääsisin uudestaan matolle. Taitaa olla turha toivo, Savolainen harmitteli Yle Urheilulle.

Savolainen aloitti ottelun aktiivisesti ja saikin jo toisella minuutilla ensimmäisen pisteen. Avausjakso jatkui tasaisena pystypainina, eikä kumpikaan saanut enää pisteitä.

Toisella jaksolla suomalainen työnsi iranilaisen ulos matolta ja kirjautti suorituksella toisen pisteen. Saravi kuitenkin onnistui heti perään kahden pisteen suorituksessa ja tasoitti kamppailun.

– Aivot jäi siihen tilaan, että nyt pusketaan päälle. Olisi varmaan pitänyt varmistella. Puskin päälle niin, että kaverille aukesi paikkoja, Savolainen selvitti.

Kun kaksi minuuttia oli jäljellä Saravi onnistuikin kahden pisteen suorituksessa. Tämän jälkeen Saravi otti ottelun haltuunsa ja peittosi Savolaisen numeroin 9–2.

– Kyllä tästä huono maku jäi suuhun. Jotain muuta kuin tappiota pronssiottelusta haetaan, Savolainen hymähti.

Olympiakultaa venäläispainijalle, Savolaisen voittanut armenialainen jäi hopealle

Olympiakultaa voitti venäläinen Musa Evloev . Hän kukisti Armenian Artur Aleksanyanin 5–1. Savolainen kärsi puolivälierissä tappion juuri armenialaiselle. Hän satutti välierässä jalkansa.

Savolaisen loppusijoitus oli viides. Savolaiselle olympiaturnaus oli uran ensimmäinen. Savolainen selvisi pronssikamppailuun, kun hän nujersi keräilyerissä Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovin 4–1. Toisessa pronssiottelussa Puolan Tadeusz Michalik voitti Unkarin Alex Gergo Szoken 10–0.

Suomalaispainija ei ole saavuttanut olympiamitalia 17 vuoteen. Edellisen mitalin toi nykyinen painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela, joka saavutti Ateenan vuoden 2004 olympiahopean lisäksi myös olympiapronssia Sydneyssä 2000.

Savolainen tavoitteli mitalia, joten pettymys oli karvas.

– Kaikki tuonne jäi, mutta mitään ei tullut vastineeksi, Savolainen harmitteli.

Lue myös:

Katso, miten Arvi Savolainen eteni vakuuttavasti pronssiotteluun

Vain tämä kymmenen sekunnin pätkä erotti Arvi Savolaisen olympiavoittajasta – päävalmentajan mukaan suomalaislupaus on lähellä maailman kärkeä

Mira Potkosesta, 40, kaikkien aikojen vanhin nyrkkeilyn olympiamitalisti – voitti trillerin niukasti hajaäänituomiolla: "Mahtava fiilis"