1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Katso kuinka lähellä Armand Duplantis oli maailmanennätystä – olympiavoittaja uhrasi yrityksillään toisen ennätyksen

Ruotsalainen oli seipään loppukilpailussa odotetun ylivoimainen. Voiton varmistuttua hän yritti kolmesti uutta maailmanennätystä 619. Ensimmäisellä ja kolmannella kerralla Duplantis pääsikin riman päälle.

Armand Duplantis oli millien päässä uudesta maailmanennätyksestä – 619 jäi niukasti saavuttamatta
Armand Duplantis oli millien päässä uudesta maailmanennätyksestä – 619 jäi niukasti saavuttamatta

Ruotsin seiväsihme Armand Duplantis voitti ylivoimaiseen tapaan olympiakultaa miesten seiväshypyn loppukilpailussa. Duplantis ylitti puhtaalla sarjalla tuloksen 602.

Kulta varmistui, kun Yhdysvaltain Christopher Nilsen pudotti kolmesti samasta korkeudesta. Pronssia saalisti hallitseva olympiavoittaja Brasilian Thiago Braz tuloksella 587.

Voiton varmistuttua Duplantis yritti parantaa yhdellä sentillä omissa nimissään ollutta maailmanennätystä 618. Uusi ennätys olikin lähellä.

Katso pääkuvaa klikkaamalla video ensimmäisestä ja kolmannesta yrityksestä.

Duplantis uhrasi yrityksillään liki varman olympiaennätyksen. Braz hyppäsi Riossa kultaa tuloksella 603. Ruotsalainen olisi halutessaan voinut yrittää ensin rikkoa olympiaennätyksen. Toki uusi maailmanennätys olisi samalla ollut myös olympiaennätys.

Duplantiksen voittoa eivät niukat pudotukset himmentäneet. 21-vuotias maailmanennätysmies on nyt voittanut olympiakultaa sekä MM- ja EM-kultaa.

Lajin entisen valtiaan, Renaud Lavillenien, kisa oli vaikea. Ranskalainen putosi jo lämmittelyissä maahan vaarallisen näköisesti. Hän jäi finaalissa kahdeksanneksi.

Katso video tilanteesta alta.

Lue myös:

Mahdottoman ennätyksen rikkonut Armand Duplantis on Ruotsin suuri toivo – lentävä parikymppinen on saavuttanut kaiken paitsi olympiakullan

Kommentti: Karsten Warholmin super-ME paljastaa nololla tavalla suomalaisen yleisurheilun häpeäpilkun – nyt on viimeistään ryhtiliikkeen aika

Tällaista ei ole koskaan aiemmin nähty! Katso nämä grafiikat ja ymmärrät, mitä ihmettä Karsten Warholmin ME-juoksussa oikein tapahtui