Hyppää sisältöön

Katso uskomaton maailmanennätys 400 metrin aidoissa! McLaughlin paransi ME-aikaa puolella sekunnilla ja hämmästeli Ylelle: "Epätodellista"

Yhdysvaltojen Sydney McLaughlin ja Dalilah Muhammad painelivat 400 metrin aitojen finaalissa alle entisen maailmanennätyksen. Pronssinainen Femke Bol paranteli Euroopan ennätystä.

Sydney McLaughlin juoksi 400 metrin ME:n
Sydney McLaughlin juoksi 400 metrin ME:n

Yhdysvaltojen Sydney McLaughlin juoksi naisten 400 metrin aitojen finaalissa huikean uuden maailmanennätyksen 51,46 Tokion olympialaisissa.

Tulos paransi McLaughlinin omissa nimissä ollutta ME-tulosta lähes puolella sekunnilla. Kesäkuun lopussa juostu edellinen ME kirjattiin lukemiin 51,90.

400 metrin aitojen finaalissa toiseksi sijoittunut Yhdysvaltojen Dalilah Muhammad paineli myös alle entisen ME-lukeman omaan ennätykseensä 51,58.

– Tämä on epätodellista. En usko, että se on vielä iskenyt. Olen todella kiitollinen tästä, McLaughlin sanoi Yle Urheilulle.

– Valmentajani ja minä olemme treenanneet tätä varten koko kauden. Kyse on vain siitä, että saa palaset loksahtamaan kohdalleen.

Pronssia napannut Hollannin Femke Bol paranteli Euroopan ennätyslukemat lukemiin 52,03. Aiempi EE oli Venäjän Julija Petsonkinan Venäjän Tulassa vuonna 2003 juoksema 52,34, joka oli pitkään myös lajin ME-tulos.

McLaughlin ja Muhammad ovat molemmat parantaneet lajin maailmanennätystä viime vuosina. Finaali oli hurjan kovatasoinen, sillä Bolin pronssiaika on kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi nopein koskaan juostu aidattu ratakierros.

McLaughlin hehkutti myös joukkuetoveriaaan Muhammadia hurjan juoksun jälkeen.

– Puskemme toisiamme äärimmäisyyksiin. Olen todella iloinen, että hän on myös täällä.

Tokion juoksuradalla on nähty upeita juoksusuorituksia myös muilla matkoilla.

Norjan Karsten Warholm paranteli tiistaina miesten 400 metrin aitajuoksussa maailmanennätystään lähes käsittämättömällä tavalla ja kirjautti uusiksi ennätyslukemiksi 45,94. Aiemmin kesällä Oslossa juostu ME-aika parani 76 sekunnin sadasosalla.

Myös miesten pitkissä aidoissa hopeatulos meni edellisen ME-ajan alle USA:n Rai Benjaminin pistellessä aidatun ratakierroksen aikaan 46,17.

– Mielestäni nyt on vain vuosi, jolloin seuraava sukupolvi tulee esiin. Työnnämme eteenpäin mahdollisuuksien rajoja. Näimme sen eilen ja näimme sen tänään, McLaughlin pyöritteli.

Lue myös:

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto karsiutui – kertoi karmean loukkaantumisensa pitkäkestoisista vaikutuksista: "Skeittaaminen on vaarallista"

Lassi Etelätalo kiskaisi ensimmäisellä heitolla keihäänheiton finaaliin – suomalainen avasi, miksi on hämmästyttävän kova arvokisoissa