1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

Yhdysvalloille jalkapallon olympiapronssia – supertähti Megan Rapinoe laukoi avausmaalin suoraan kulmapotkusta

Yhdysvallat voitti naisten jalkapallon olympiapronssia kukistamalla Australian maalein 4–3. Megan Rapinoelle suoraan kulmapotkusta lauottu maali on toinen olympialaisissa, sillä hän onnistui samassa Lontoossa 2012.

Yhdysvaltoihin jalkapallon olympiapronssia! Katso, kuinka Megan Rapinoe laukoo maalin suoraan kulmapotkusta
Yhdysvaltoihin jalkapallon olympiapronssia! Katso, kuinka Megan Rapinoe laukoo maalin suoraan kulmapotkusta

Yhdysvaltain naisten jalkapallojoukkue juhlii olympiapronssia, kun se voitti Australian maalein 4–3.

Viime vuosina voittamattomana pysyneelle Yhdysvaltain joukkueelle olympialaiset ovat olleet vaikeat. Lohkovaiheessa se hävisi Ruotsille ja pelasi tasapelin Australiaa vastaan. Välierässä tuli karvas 0–1-tappio Kanadaa vastaan.

Pronssiottelussa Yhdysvallat oli kuitenkin vahva. Maaleista vastasivat joukkueen supertähti Megan Rapinoe sekä hyökkääjä Carli Lloyd.

Yhdysvaltain avausmaali syntyi poikkeuksellisella tavalla, kun Rapinoe teki maalin suoraan kulmapotkusta. Maali ei ole kuitenkaan poikkeuksellinen Rapinoelle, sillä hän laukoi samanlaisen maalin kulmapotkusta myös Lontoon olympialaisissa 2012.

Australian maalit tekivät Sam Kerr, Caitlin Foord ja Emily Gielnik.

Rapinoen kulmapotkuosuman ja ottelun muut maalit voi katsoa jutun pääkuvana olevasta videosta.

Toiselle puoliajalle mentiin 3–1-tilanteessa ja Yhdysvallat sai venytettyä johtoa vielä kolmen maalin mittaiseksi. Australia pelasi lopun kuitenkin vahvasti ja tuli maalin päähän.

Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, ja Lontoon 2012 olympiavoittaja Yhdysvallat juhlii Tokiossa pronssia.

Lue myös:

Olympialaisissa on vastustettu rasismia EM-kisoistakin tutulla eleellä – Kansainvälinen olympiakomitea on muuttanut linjauksiaan toistuvasti

Yhdysvaltojen supertähti kritisoi omiaan shokeeravan Ruotsi-tappion jälkeen: "Teimme vain tyhmiä juttuja" – brasilialaiset tekivät historiaa