1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

USA:lle neljäs perättäinen miesten koripallon olympiakulta – "Tätä varten me tulimme tänne"

Kevin Durant pussitti loppuottelussa 29 pistettä.

USA:lle miesten koripallokultaa
USA:lle miesten koripallokultaa

Yhdysvallat on voittanut miesten koripallon olympiakultaa neljättä kertaa perättäin. Yhdysvallat kukisti Tokion olympialaisten loppuottelussa Ranskan 87–82.

Ranska oli yllättänyt Yhdysvallat alkulohkovaiheessa, ja antoi kovan vastuksen myös loppuottelussa. Yhdysvallat johti tauolla 44–39, ja viimeiselle neljännekselle se lähti kahdeksan pisteen johtoasemassa.

Ranska pysyi voittotaistelussa Saitaman areenalla viimeiselle minuutille asti, ja tuli vielä 10 sekuntia ennen loppua kolmen pisteen päähän. Gregg Popovichin valmentama Yhdysvallat ei kuitenkaan päästänyt Ranskaa tasoihin.

Yhdysvaltain paras pistemies oli Brooklyn Netsin NBA-tähti Kevin Durant, joka pussitti 29 pistettä. Boston Celticsin Jayson Tatum kirjautti 19 pistettä. Ranskan joukkueesta Utah Jazzin Rudy Gobert ja New York Knicksin Evan Fournier tekivät 16 pistettä mieheen.

– Kohtasimme matkan varrella vastoinkäymisiä, mutta onneksi selvisimme niistä, Durant veisteli finaalin jälkeen.

– Tätä varten me tulimme tänne , Tatum iloitsi.

Ranska ylsi olympiahopealle miesten koripallossa viimeksi Sydneyssä 2000. Yhdysvallat on voittanut seitsemän olympiakultaa kahdeksasta siitä lähtien, kun NBA-ammattilaiset päästettiin mukaan olympialaisiin Barcelonassa 1992.

Tokion kisojen pronssiottelu pelataan myöhemmin tänään. Siinä ovat vastakkain Slovenia ja Australia.

Lue myös:

Kenia vei kaksoisvoiton naisten maratonilla, yllätyspronssia USA:han

Päätöspäivä tuotti pettymyksen Castrenille ja Nuutiselle – suomalaiset eivät mahtuneet golfissa kymmenen parhaan joukkoon

Castrén pettyi tulokseensa, Nuutinen tunteikkaana haastattelussa – Yle seuraa kisapäivää hetki hetkeltä