The Times: Satasen olympiavoittajan entistä ravintoneuvojaa epäillään steroidien levittämisestä – Jacobs kertoo lopettaneensa yhteistyön asian tultua ilmi

Euroopan ennätyksellä 100 metrin olympiakultaa voittaneen italialaisen Lamont Marcell Jacobsin entinen ravintoneuvoja Giacomo Spazzini on poliisitutkinnan kohteena.

Lamont Marcell Jacobs juoksi viime sunnuntaina sensaatiomaiseen olympiakultaan. Perjantaina hän voitti kultaa myös pikaviestissä Italian joukkueen kanssa. Kuva: Getty Images

Sadan metrin ja pikaviestin olympiakultaa Tokiossa voittaneen Lamont Marcell Jacobsin entinen ravintoneuvoja on poliisitutkinnan kohteena epäiltynä anabolisten steroidien levittämisestä, uutisoi The Times.

Italialainen Jacobs, 26, alitti ensimmäisen kerran kymmenen sekunnin rajan sadalla metrillä vasta tämän vuoden toukokuussa, joten hän ei ole ollut yleisurheilun dopingtestausta koordinoivan AIU:n testattavien urheilijoiden listalla. Jacobsin olympiavoitto Euroopan ennätysajalla 9,80 oli jättiyllätys.

Jacobsin ravintoneuvojana on tähän vuoteen asti esiintynyt kehonrakentaja Giacomo Spazzini, joka toimii valmennus- ja lisäravinnealalla. Jacobsin olympiavoiton jälkeen Spazzini antoi Italiassa medialle haastatteluja, joissa hän otti kunniaa Jacobsin menestyksestä.

The Times kirjoittaa nähneensä Italian poliisin dokumentteja, joiden mukaan viranomaiset tutkivat Spazzinin osallisuutta petokseen sekä kiellettyjen dopingaineiden ja varastetun tavaran välittämiseen.

Tutkinnassa epäillään, että operaatiota johtanut henkilö on saanut haltuunsa reseptilomakkeita ja lääkärin leimasimen, joiden avulla hän on hankkinut asiakkailleen lääkkeitä dopingkäyttöön. Spazzini on poliisin käsityksen mukaan ollut operaation johtajan apumies. Spazzinin epäillään myös esiintyneen ravintoneuvojana ilman ammattinimikkeen käyttöön vaadittavaa koulutusta.

Jacobsin agentti ilmoitti pikajuoksijan lopettaneen yhteistyön Spazzinin kanssa tämän vuoden maaliskuussa, kun tieto poliisitutkinnasta oli tullut Jacobsille.

Jacobs kommentoi asiaa toimittajille Tokiossa. Hän kertoi, ettei hän ja hänen tiiminsä ole huolissaan.

– Minulla ei ole tässä asiassa mitään osaa. Sillä hetkellä, kun kuulin tapahtuneesta, lopetin hänen kanssaan työskentelyn, Jacobs kertoi Reutersin mukaan.

Tokion olympialaiset ovat olleet Italian urheiluhistorian parhaat kisat. Se on ennen päätöspäivää voittanut 38 mitalia, kaksi enemmän kuin Roomassa 1960 ja Los Angelesissa 1932. Edellisissä Rion ja Lontoon kisoissa maa sai yhteensä 28 mitalia.

Päivitetty kello 12.56: Täydennetty juttua Jacobsin kommenteilla.

Lue myös: