Mikko Esko, 42, jätti keväällä EM-leirin väliin – nousi nyt takaportin kautta taistelemaan kisalipusta kotikisoihin: "Totta kai se on hankalampaa"

Mikko Esko on Virossa maajoukkueen mukana ja hakee paikkaa Suomen EM-joukkueesta. Eskon mukaan tilanne on hankalampi, koska hän jätti keväällä EM-leirin välistä perhesyihin vedoten.

Maajoukkuelegenda Mikko Esko on pelannut kolmisensataa maaottelua. Kuva: Jaakko Stenroos/All Over Press

Suomen yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä lentopalloilijoista, Mikko Esko, taistelee paikasta syksyn EM-kisajoukkueeseen.

42-vuotias Esko kertoi keväällä jättäytyneensä pois pitkästä EM-leiristä perhesyihin vedoten. Nyt Esko on Virossa mukana maaotteluissa Eemi Tervaportin tuuraajana.

– Oikeastaan mikään ei muuttanut mieltä. Kesän aikana (päävalmentaja) Joel Banks kysyi, että jos loukkaantumisia tulee, niin olenko käytettävissä. Lupauduin siihen, Esko kertoo Yle Urheilulle.

Suomi pelaa syyskuussa EM-kisoissa alkulohkoaan Tampereella, ja moni pelaaja Eskon kanssa hamuaa paikkaa joukkueessa. Esko kertoo, että kevään leiriryhmästä jääminen pois vaikeuttaa EM-joukkueeseen pääsemistä.

– Totta kai se on paljon hankalampaa, kun on tullut takaportin kautta joukkueeseen. Mutta ei tätä viitsi jossitella. En pystynyt silloin lähtemään, ja nyt ollaan tässä. Katsotaan, miten käy.

Eskon ensimmäinen maaottelu oli jo vuosituhannen alussa ennen kuin osa nykyisistä maajoukkuemiehistä oli syntynyt. Maajoukkueessa otteluita Eskolla on kolmisensataa, toiseksi eniten suomalaisista lentopalloilijoista.

Esko kertoo, että into olla mukana EM-kisajoukkueessa on kova.

– Se on lopulta valmennuksen päätettävissä (kuka pääsee joukkueeseen). Paljon se on omissa käsissä. Siihen vaikuttaa, miten pelit menevät. Kun kisat lähenee, niin kaikki haluaa olla mukana joukkueessa, Esko alleviivaa.

"Kunto tuntuu todella hyvältä"

Suomi pelaa Virossa kolme valmistavaa maaottelua isäntämaata vastaan. Sen jälkeen maajoukkueella on leiri Kuortaneella, jonka jälkeen joukkue lyödään lukkoon, Esko kertoo.

VaLePaa edustava Esko kertoo olevansa nousukunnossa.

– Olen tyytyväinen, miten omat pelit ovat menneet. Kunto tuntuu todella hyvältä. En ole keskustellut jatkosta Joelin kanssa sen enempää. Jää nähtäväksi, Esko kertoo.

– Jos pääsen joukkueeseen, haluaisin tietenkin auttaa mahdollisimman paljon joukkuetta ja olla kokeneempi kaveri siellä.

Eskon mukaan Suomen joukkue on hyvässä vauhdissa kohti kotikisoja.

– Henki on hyvä. Hyviä merkkejä ilmassa, Esko päättää.¨

Suomi aloittaa syyskuun 1. päivä EM-turnauksen Tampereella Pohjois-Makedoniaa vastaan. Yle näyttää kisat kanavillaan. Katso ottelu-ohjelma tästä.

Lue myös: