1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. jalkapallo

PSG:n Suomen kannattajayhdistyksen nokkamies haltioissaan Messin siirrosta – "Uskon, että hänen arvonsa ymmärretään jälkikäteen"

Supertähti Lionel Messin liittyminen PSG:n jalkapallojoukkueeseen on kaikille joukkueen kannattajille ympäri maailman historiallinen ja ikimuistoinen päivä.

Lionel Messi on tehnyt kahden vuoden sopimuksen PSG:n kanssa. Kuva: Getty Images

PSG:n Suomen kannattajayhdistyksen vetäjä Mikko Kapanen oli luonnollisesti innoissaan Lionel Messin saapumisesta jalkapallon pariisilaisjättiläisen riveihin.

– Historiallinen ja ikimuistoinen päivä kaiken kaikkiaan, niin kuin tietysti myös eilinen maanantai, jolloin nämä huhut lähtivät liikkeelle ja näyttivät heti hyvin todennäköisiltä, muistutti Kapanen.

– On olemassa ennakkotapauksia, että ilmeisen hyvin Neymarilla ja Messillä yhteispeli on sujunut aiemmin Barcelonassa. Heillä on tietysti muutama vuosi tullut lisää sen jälkeen, mutta eiköhän kemia ole siellä edelleen. Angel di Maria ja Leandro Paredes ovat tuttuja Messille puolestaan Argentiinan maajoukkueesta, jossa he viimeksi voittivat yhdessä Copa American.

Kapanen toteaa, että tällä hetkellä on vaikea povata, millaisen jäljen Barcelona-ikoni jättää PSG:lle. Kapanen uskoo silti, että PSG:llä on edessä hienoja saavutuksia ja suorituksia Messin johdolla.

– Uskon, että hänen arvonsa ymmärretään vasta jälkikäteen. PSG:tä pidetään yleisesti vähän "uutena" seurana tai sitten ison rahan seurana. Osittain se onkin uusi seura, kun parin päivän päästä tulee 51 vuotta täyteen. Messi saa tästä oikein hieno jatkon uralleen, mutta ei Barcelonaa tulla koskaan hänen historistaan poistamaan.

Fanikerhon nokkamies muistuttaa, että PSG:n miehistössä ovat pelanneet ennen Messiä muun muassa sellaiset futissuuruudet kuten Ronaldinho ja George Weah.

Kylian Mbappe, Neymar Jr. ja Angel Di Maria ovat Messin uusia pelikavereita Kuva: Getty Images

Kapanen tietää, että omassa joukkueessa on tällä hetkellä iso liuta maailmantähtiä Messin lisäksi varsinkin hyökkäyssuuntaan pelattaessa. Ranskalainen Kylian Mbappe on yksi lahjakkuuksista.

Menestyspaineita jo ennen Messiäkin

PSG:llä on ollut jo ennen Messin tuloa menestyspaineita. Ennakkosuosikin viittaa seura on kantanut aiemminkin.

– Iso kysymys on tietysti se, että miten nämä kaikki hyökkääjätähdet jaksavat ja suostuvat puolustaa keskikentän apuna sekä osallistumaan prässipeliin. Neymar on tässä parantanut viime vuosien aikana ja myös Angel di Maria, iloitsee Kapanen.

– Tässä on vasta alle vuosi siitä, kun olimme Mestarien liigan finaalissa (elokuun 23. päivä 2020 loppuottelussa 0–1-tappio Bayern Münchenille Lissabonissa). Viime keväänä tie katkesi Manchester Citylle (UCL-välierissä). City on tehnyt nyt myös isoja hankintoja ja käyttänyt vielä paljon enemmän rahaa kuin PSG, huomauttaa Kapanen.

Koko PSG-paketin laatimisessa vastuu lankeaa paljolti argentiinalaisvalmentaja Mauricio Pochettinolle.

– Ilmaisella siirrolla PSG:hen ovat kesällä tulleet nyt mm. Barcelonan ja Real Madridin kapteenit. Keskinäinen kunnioitus on Messillä ja Sergio Ramosilla ainakin olemassa. Edessä on hyvin mielenkiintoinen kausi, maiskutteli Mikko Kapanen.

PSG kohtaa Ranskan pääsarjan toisessa ottelussaan perjantaina 20. elokuuta Brestin, jonka riveissä pelaa nykyään Huuhkajien puolustaja Jere Uronen. On mahdollista, että Messi debytoi jo silloin PSG-paidassa.

Katso myös

Lionel Messi teki kahden vuoden sopimuksen PSG:n kanssa, pelaa jatkossa numerolla 30

Barcelona reagoi heti Lionel Messin lähtöön – katso, miten seuraikonin kasvot revittiin irti jättimäisestä julisteesta