1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. maaottelut

Daniel Ståhl jättää Puolan rahakisan väliin – kiekkotähti valitsi mieluummin Finnkampenin

Kiekonheiton tuore olympiavoittaja Daniel Ståhl ei heitä Puolan rahakilpailussa, vaan heittää mieluummin ilmaiseksi Finnkampenissa Tukholmassa 5. päivä syyskuuta.

Daniel Ståhl ja Simon Pettersson juhlivat Tokion olympialaisissa. Kuva: AFP / Lehtikuva

Sportbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Daniel Ståhl valitsi mieluummin maajoukkuevelvollisuuden kuin samaan aikaan kisattavan rahakilpailun Puolassa.

– Raha ei ole kaikki kaikessa. Tämä oli yhdessä tehty päätös, selvittää valmentaja Vesteinn Hafsteinsson ruotsalaislehdelle.

Kiekon olympiavoittaja Ståhl ja hopeamitalisti Simon Pettersson esiintyvät perjantaina 3. syyskuuta Brysselin timanttiliigassa, mutta jättävät sunnuntaina Kamila Skolimowska Memorial -kutsukilpailun väliin Chorzowissa.

Puolan yleisurheilugaala on samalla 38-vuotiaan kiekkotähden Piotr Malachowskin jäähyväismittelö. Hän on vuoden 2015 maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiahopeamies vuosilta 2008 ja 2016. Malachowskilla on hallussa maailman seitsemänneksi pisin kiekkokaari - 71,84.

Sportbladetin tietojen mukaan Ståhl olisi saanut noin 5000 euron starttirahan Puolan kilpailusta. Finnkampenin ohjelma on vielä alustava, mutta tämänhetkisen ohjelman mukaan Ståhl ja Pettersson astuvat kiekkoympyrään sunnuntaina 5. syyskuuta kello 15.10.

Seivästähti Armand Duplantisin osallistuminen Ruotsi–Suomi-maaotteluun ei ole vielä varmaa.